Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo šta se dešava u telu kad legnemo na zemlju ili je dotaknemo bosim nogama: kako deluje uzemljenje

Redovno snadbevanje tela slobodnim elektronima iz zemlje doprinosi očuvanju zdravlja, tvrde stručnjaci koji promovišu uzemljenje!

  Izvor: Foto: Profimedia

Iz vedske perspektive, kao i stajališta mnogih starih religija, postoji Bog - Otac - transcendentalni, nevidljivi aspekt Boga i Bog - Majka, materijalni oblik Boga ili očitovana priroda. Sunce simboliše duh, a Zemlja telo. I vedska astrologija i zapadna drže da stanje Sunca (predstavlja takođe kralja i oca) u našem horoskopu pokazuje stanje fizičkog zdravlja. Ali, postoji li još nešto "nevidljivo" što dolazi iz Majke Zemlje i što je neophodno za naše zdravlje. Po definiciji, zdravlje je homeostaza, dakle ravnoteža. Naše zdravlje, kao i dete da bi se najbolje razvijalo, treba da ima majku.

Šta se događa kada je čovek izolovan i od Sunca i od prirodnih zemaljskih ritmova i elektriciteta? Alarmantnost takvog stanja pokazali su eksperimenti u Maks Plankovom institutu u Nemačkoj 1960 - ih i 1970 - ih godina. U eksperimentu koji je trajao niz godina i uključio stotine ljudi, istraživači su namerno izolovali dobrovoljce tokom više meseci, smestivši ih u podzemnu sobu koja je bila izolovana od ritmova Zemljinog električnoga polja. Praćeni su: spavanje, izlučivanje mokraće i drugi fiziološki parametri. Svi su ispitanici razvili potpuno haotičan uzorak koji se manifestovao kao poremećaj sna, hodanja, proizvodnje hormona, te sveopšti poremećaj temeljnih telesnih funkcija.

Bilo je dovoljno uneti simulaciju električnih ritmova Zemlje unutar metalnog štita podzemne komore da bi nastupilo dramatično poboljšanje! Zaključak je jasan: ne smemo se odvojiti od Zemljinog uticaja, moramo ostati "uzemljeni". Ali, u naš se život kradomice ušunjalo nešto što nas svakodnevno razdvaja od Majke Zemlje. Kao što malo dete mora da oseti majčin dodir, tako i svi ljudi moraju biti u trajnom dodiru sa Majkom Zemljom. Doslovno. Nažalost, naši nevidljivi neprijatelji (ime im je profit) izmislili su kako da to spreče: izumeli su cipele koje nas doslovno izoluju od tla. Posle 14.000 godina upotrebe kože, industrija nas je prebacila na izolovane materijale. Naša stopala, međutim, prebogata su hiljadama nervnih završetaka. Pretpostavljamo - s razlogom.

U međuvremenu, nekako se preklapajući sa novom industrijom proizvodnje obuće (nakon Drugog svetskog rata) došlo je do naglog porasta upalnih, autoimunih bolesti koje je teško lečiti. Zanimljivo, predominantne žrtve su žene, u čak 75% slučajeva! Slučajnost? Najčešće autoimune bolesti su: lupus, reumatoidni artritis, multipla skleroza i tip 1 dijabetes. Međutim, skriveni faktor iza brojnih srčanih bolesti, artritisa, astme, dijabetesa i drugih bolesti jeste UPALA.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj