BUDITE SITI I MRŠAVITE - 4 UŽINE ISPOD 100 KALORIJA: Skinite kilograme bez mnogo odricanja od omiljene hrane!

Ako želite da smršate na zdrav način, postepenim promenama ishrane, evo nekoliko predloga zdravih užina ispod 100 kalorija koje će vam obezbediti neophodnu energiju.

Shutterstock

Leto samo što nije, svi bismo želeli da smršamo preko noći, ali naravno da znamo kako to nije moguće. Probajte da uvedete male, ali bitne promene u svojoj ishrani, tako da bez radikalnih poteza smanjite broj unetnih kalorija, a da ne budete gladni. Na taj način ćete, birajući zdravije alternative, postepeno mršaviti.

- Slani krekeri sa kačkavaljem. Iako je sir kaloričan, neće naškoditi vašoj liniji ako pojedete jedan listić. Ako uzmete 3 krekera od celog zrna žitarica i1 listić kačkavalja, ova užina sadrži 98 kalorija.

-1 pečena jabuka prosečne veličine sadrži 95 kalorija. Pečena je ukusnija, jer podseća na poslasticu, a za dodatni užitak možete staviti malo cimeta. Pritom, pečenja jabuka neće mngo izgubiti na nutritivnoj vrednosti u odnosu na sirovu.

Iako je kaloričan, badem je veoma zdravo košutnjavo voće i benefite po zdravlje ima samo ako se konzumira u umerenim količinama. Tačno 14 badema sadži 98 kalorija, nimalo holesterola i dosta vitamina E, magnezijuma i važnih antioksidanata.

- Smuti od borovnice

Pomešajte 1/3 šolje nemasnog jogurta sa 2/3 šolje zamrznutih borovnica. Sve dobro izblendajte. Ovaj smuti je veoma osvežavajući, daje energiju i sadrži antioksidante koji se bore protiv slobodnih radikala. Ovaj smuti sadrži 93 kalorije.

Kako da umesto nezdravih i visokokaloričnih užina izaberete zdraviju alternativu, pogledajte u videu ispod:

This browser does not support the video element.

Užina do 100 kalorija  TikTok/chefsanantonio

Izvor: Sensa