Ova tri planete u narednim danima stvaraju napetu astrološku priču koja bi se mogla odraziti i na našu svakodnevicu. Sve je počelo 9. novembra kada su se sukobili Mars u Škorpiji i Saturn u Vodoliji, a ovaj nebeski rat okončaće se dan uoči pomračenja Meseca u znaku Bika, 18. novembra.

Mars je po svojoj prirodi aktivan i želi delovati, želi se kretati, ali ovih ga dana zaustavlja Saturn i kao da poručuje – zaustavi se, nije još vreme! Budi strpljiv. Nemoj ništa na silu raditi ako ne ide. Dogodiće se kada okolnosti budu zrele za ostvarenje. Ovo može biti zahtevno jer imamo utisak da nešto gubimo, propuštamo, možda i osećamo krivicu, sebe optužujemo, ali poanta je da je samo potrebno više vremena, više informacija, možda i neko bolje rešenje za ono što želite.

Mars i Saturn stvaraju neke terete i odgovornosti, možda i restrikcije od kojih želimo pobeći. Nismo spremni sada, tu je, ali ne mogu, nešto me koči. Pa se vrtimo u krug. Biće lakše kada prihvatimo, pomirimo se sa onim što jeste. To ne znači da smo pristali na takvu situaciju, već da trenutno ne možemo ili ne moramo ništa preduzeti ako niste spremni. Ove odgovornosti mogu biti vezane uz starije osobe, novac, prijatelje, zdravlje.

Ovo je i prilika da vidite imate li inače problem sa odlaganjem stvari, a ako imate, kako to prevladati. Kako Mars beži Saturnu, tako se približava Uranu u znaku Bika. Koliko je gornji aspekt blokirajući, toliko je ovaj poput tempirane bombe koja samo što nije eksplodirala. Kao da ne možemo više čekati, pa učinimo nešto naglo, u ljutnji i time napravimo više štete nego koristi. Ovaj aspekt simbol je i vatre koja prži sve pred sobom, simbol je buntovnika koji ne toleriše nerazumna ograničenja i pravila u kojima ne vidi smisao. To je moment kada dugo trpimo i čekamo i ne ide više, pa "puknemo" i učinimo nešto što i nije najpametnije.

Ali isto tako ovo je poziv za izlazak iz sigurne zone, za prevladavanje strahova i ostalih blokada koji su nas kočili u poslednje vreme. Pre nego što učinimo nešto nepromišljeno, idemo se na trenutak zaustaviti i zapitati – je li ovo što ću sada učiniti dobro za mene? Dajte sebi taj trenutak. Ovaj aspekt je put prema slobodi. Nešto staro nestaje - Novo se rađa.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.

Ovo je hrabrost preduzimanja, usuđivanja. Bitno je imati jasnu nameru i delovati promišljeno, bez toga činimo haos, a dobit izostaje. Mars u Škorpiji i Uran u Biku ističe važnost tema koja su vezane uz egzistenciju, novac, imovinu drugih ljudi, smrt, seks.

Astrolog: Julijana Oremović