Već u prvoj nedelji decembra suočavamo se sa snažanom energijom koju donosipomračenje Sunca koje će se dogoditi 4. decembra u vatrenom znaku Strelca. Iako se događa istovremeno kada i mlad Mesec, moguće je da ćete osetiti kako se neko poglavlje života završava. Mlad Mesec će dodatno pojačati energiju pomračenja, pa ćete morati malo dublje da zaronite u svoje emocije, priznate istinu o svom biću i pokrenete inicijativu za velike promene. Taj avanturistički duh je uvećan činjenicom da se mlad Mesec i pomračenje dešavaju u slobodoumnom, smelom, otvorenom Strelcu kojim vlada Jupiter. To znači da možete očekivati promene, traženje istine i znanja, putovanja i transformaciju sistema vrednosti.

Jedan od glavnih aspekata koji se događa tokom pomračenja jeste konjukcija Sunca i Merkura, planete komunikacije i tehnologije. Podstiče nas da budemo puni samopouzdanja, da posmatramo život umom i uspostavimo moćnu komunikaciju. Moguće je da ćemo mnoge stvari gledati kroz logiku, ali pod ovom energijom stvari mogu i biti pomalo zbunjujuće.

Kada se Sunce i Mesec poravnjaju u ovakvom eksplozivnom znaku kakav je Strelac, možemo očekivati i iznenadne emocionalne promene i potrebe za avanturom. Iako pomračenje nije dobro za manifestaciju, važno je da se malo vratite nazad i razmislite o stvarima koje ste postigli, kao i greškama iz kojih ste nešto naučili.

Saznajte šta vašem horoskopskom znaku donosi pomračenje Sunca i mlad Mesec 4. decembra 2021. godine:

Ovan

Sa mladim Mesecom i pomračenjem Sunca koji padaju u vašu devetu kuću avanture, poželećete da napravite iskorak da biste se oslobodili bilo kakvih ograničenja za koja osećate da su vas sputavala u poslu i u životu.

Bik

Mlad Mesec i pomračenje Sunca padaju u vašu osmu kuću emocionalnih veza. Bićete podstaknuti da se zauzmete za ono što vam je važno. Posvećujete  se ljubavi i dobijate podršku zvezda u vašim najintimnijim odnosima.

Blizanci

Sa mladim Mesecom i pomračenjem Sunca koji padaju u vašu sedmu kuću partnerstva, vreme je da pomirite svoje lične težnje i okolnosti. Moguće je da vas očekuje velika promena u odnosu sa bliskim prijateljem, poslovnim partnerom – ili jednostavno izmena vaše vizije koju imate o odnosima.

Rak 

Sunce i Mesec su u vašoj šestoj kući zdravlja, pa je idealno vreme da napravite smele promene u svakodnevnom životu i rutini. Ovo bi vam moglo doneti više ravnoteže i negovati vaše blagostanje.

Lav

Mlad Mesec i pomračenje Sunca padaju u vašu petu kuću romantike i samoizražavanja, izazivajući vas da iskoristite svoju kreativnost. Novi projakti vam donose radost i zadovoljstvo.

Devica

Devica je u vašoj četvrtoj kući porodice, mlad Mesec i pomračenje Sunca vas podstiču na vaše temelje i stare emocionalne rane. Moraćete da se suočite sa prošlosti i izlečite je kako biste lakše prihvatili budućnost.