U sredu, 29. decembra Jupiter će ući u znak Riba, mesto na kojem njegovi kvaliteti mogu u potpunosti doći do izražaja. Boraviće u tom znaku veći deo naredne godine, s tim da će privremeno preći u znak Ovna (od 10. maja do 28. oktorba). Ovaj Jupiter pomaže nam da budemo bolji ljudi, da shvatimo važnost povezanosti i koliko utičemo jedni na druge. Tvoja bol je i moja. Tvoja sreća budi i moju. Kako je tebi, tako je i meni.

Sada imamo priliku pokazati samilost, pomoći nemoćnima, bolesnima, siromašnima i slabima. Dati onima kojima je potrebno. U narednoj godini će se vrlo brzo pokazati kako ono što dajemo, dobijamo i nazag. Kakvi smo prema sebi i prema drugima – to će se manifestirati u našem životu. Dobro se dobrim vraća.

Vreme je da naučimo poštivati svoj svet, kao i tuđe svetove. Ne osuđivati prosuđivati, već prihvaćati, pokušati razumeti. Empatijom lečimo sebe i druge. Teme vezane uz bolnice, zatvore, vode, more i okeane, umetnost, kolektivno nesvesno, duhovni rast, veru, prošlost biće značajne u narednoj godini.

Ako se usudimo da sanjamo, verujemo da su čuda moguća. Usudite se da pokrenete ostvarenje svojih snova, verujte da je dobro i bolje moguće za nas. Iscelimo neke rane iz prošlosti, pokušajmo iz njih izvući učenje, zatvoriti stara poglavlja i pripremiti se za ostvarenje novih ciljeva. Oprostimo onima koji su nas povredili. Oprostimo sebi. Ljudi smo, ranjivi ispod kože. Možete li vizualizovati bolju budućnost, sebe sa osmehom na licu, sebe zadovoljnu/zadovoljnim?

Probudimo svoju kreativnost, bavimo se onim što nas usrećuje. Poezija, ples i muzika, bavljenje fotografijom, meditacija, joga imaće pozitivan efekat. U martu će se Jupiter sastati sa Neptunom, a taj aspekt je poslednji put bio aktivan vrlo davno, sredinom 19. veka. Na delu je još jedan značajan energetski napredak, otvaraju se neka nova vrata u našoj svesti. Počnimo verovati svojoj intuiciji. Odustanimo od iluzija i zabluda. Čuvajte se preterivanja u alkoholu i porocima. Potrudite se da otkrijete istinu. Tajne će se sve teže čuvati.

Imamo jedinstvenu priliku isceliti rane iz prošlosti, shvatiti kako se srcem bolje vidi i postati bolji ljudi. Bolji prema sebi. Bolji jedni prema drugima. Neka živi ljubav!

Izvor: Sensa