Praznici su za neke najlepši period godine koji se provodi u krugu porodice, ispunjen smehom, radošću, dobrom hranom i opuštenom atmosferom. Drugima, ovo je stresni period, koji im još više unosi nemir ili stvara anksioznost. Kako biste znali da li će sezona praznika biti za vas stresna ili ne, treba da pogledate gde je vaš horoskopski znak bio tokom većeg dela ove godine. Ovo vam može dati naznake kako ćete se osećati i doživljavati celokupnu situaciju i kakvu energiju ćete uneti u prazničnu sezonu.

Ovih pet znakova zodijaka biće pod najvećim stresom tokom praznika:

Bik

Pošto je Uran, planeta nepredvidivosti, ove godine proveo dosta vremena u vašem znaku, tokom praznika možete osetiti potrebu da dosta govorite. Na velikim porodičnim okupljanjima želećete da se raspravljate s drugima, ubeđujete ih u ispravnost svog mišljenja, kategorično odbijajući njihove stavove. Savet je da se opustite, uživate u vremenu provedenom s dragim osobama i da više slušate druge, umesto da se svađate.

Devica

Možete biti zabrinuti zbog onoga što ste postigli (ili možda niste) ove godine. Moguć je osećaj pritiska da na porodičnom okupljanju ispričate šta je sve novo u vašem životu. Problem može nastati ako niste postigli ono što se od vas očekivalo ili što se vi očekivali sami od sebe, što može dovesti do lošeg osećaja. Ali zapamtite, ne bi trebalo da ispunjavate očekivanja drugih. Oni koji vas vole, treba da vas vole i cene zbog vas samih, zbog vaših osobina i kvaliteta, a ne zbog vaših uspeha.

Vaga

Kako vam je ove godine bila aktivirana peta kuća zadovoljstva, vi ste se tokom 2021. godine prilično zabavljali. Ipak, praznici bi kod vas mogli da izazovu jednu vrstu anksioznosti. Ako idete kući za praznike, možda ćete sve vreme imati osećaj kao da nešto propuštate- bilo da su u pitanju žurke s priajteljima, zabave po gradu, putovanja...Stalno ćete imati osećaj da je drugima trenutno bolje nego vama. Pokušajte da se fokusirate na sadašnji trenutak, da budete prisutni tu gde jeste. Iskoristite vreme koje imate sa svojim najbližima, pričajte, družite se, organizujte neke zanimljive aktivnosti, idite na izlet svi zajedno...

Strelac

Tokom praznika osetićete napetost,naročito u odnosima s braćom i sestarama ili rođacima. Naročito ako vaš način gledanja na stvari i stavovi nisu isti kao njihovi. Može doći do otvorenog sukoba mišljenja i „peckanja“ na temu “koga je tata najviše voleo“, “kome su najviše povlađivali“. Stoga se na porodičnim okupljanjima držite neutralnih tema o kojima svi rado razgovaraju. Ako vas kritikuju, nemojte ulaziti u rasprave, klimajte glavom čak iako smatrate da nisu u pravu.

Vodolija

Vodolijina prva kuća identiteta bila je aktivirana tokom ove godine, i to je dovelo do toga da ste preuzeli vodeću ulogu u brojnim projektima na poslu i van njega. Zbog svega toga možete se osećati iscrpljeno tokom praznika. Takođe, vrlo je verovatno da su vaši finansijski resursi na izmaku zbog čega ste, logično, zabrinuti i pitate se kako ćete finansirati poklone za najdraže i doček Nove godine. Probajte da balansirate- dragim osobama izaberite sitnice, koje su, iako materijalno manje vredne darovane od srca, što je najvažnije, a za doček razmislite o kućnoj varijanti s prijateljima.

Izvor: Sensa