Merkur je od 2. januara ušao u znak Vodolije, gde će ostati do 25. januara, kada prelazi u retrogradno kretanje u znaku Jarca. Ovaj neobičan položaj planete komunikacije, pomalo će poremetiti naš život, ali na pozitivan način, ističu astrolozi. Moguće je da ćemo dobiti neke nove uvide i da ćemo život gledati iz nekog drugog ugla. Horoskop otkriva da ćemo u ovim danima, do 25. januara, najčešće razmišljati kako da budućnost učinimo svetlijom, bolom i pozitivnijom.

U ovom periodu dolazi do jačanja razuma nad emocijama. Neke situacije kojiam smo ranije pristupali sa naglašenim emocijama i impulsivno, sada možemo sagledati sa racionalnije strane. Ovo će nam značiti u procesu donošenja odluka, videćete ljude i situacije onakve kakve zaista jesu. Negativana strana ovog aspekta jeste to da ćemo često zanemariti emocije drugih ljudi, zaboraviti koliko je važno da obujemo "tuđe cipele" i razumemo tajne srca naše bliske osobe. Birajte reči i radite na razvijanju svoje empatije.

Na polju karijere, Merkur u Vodoliji je povoljan jer ćemo imati hrabrosti da predstavimo svoje ideje, i to na potpuno relan i racionalan način. Moguće je da ćete odbaciti ono za šta smatrate da više ne funkcioniše, a da ćete otvoriti prostor za određene inovacije koje mogu unaprediti karijeru. Jedna od bitnijih stvari jeste što ćete osluškivati svoje potrebe, pa onda kada je potreban odmor i opuštanje, to ćete zaista i uraditi.

Ne bežite od diskusije tokom ovog perioda, vaša mišljenja o raznim temama biće obojena snažno potkrepljenim činjenicama. Uživaćete u razgovorima koji podstiču na razmišljanje. Dobro ćete se naći u svakoj situaciji, čak i u onoj koja će zahtevati da se prilagodite. Merkur će vam pomoći da razmislite o planovima za karijeru koji mogu poprimiti divan oblik i povoljno se odraziti na budućnost. Radićete veoma brzo i fokusirano, vaša sposobnost zapažanja će se povećati, tako da vam ništa neće nedostajati.

Vazdušni znaci, Vodolija, Blizanci i Vaga, mogu imati najviše koristi od uticaja Merkura u Vodoliji. Prodorniji i uspešniji biće rođeni u znaku Bika, Lava i Škorpije. Napustićete sve pretpostavke o drugima, biće vam mnogo lakše da se povežete sa bilo kim, čak i ako je potpuno drugačiji od vas. U stvari, najviše ćete želeti da bdete u društvu neobičnih ljudi, da proširite vidike i poznanstva.

Pokušajte da manifestujete naprednu energiju Vodolije tokom januara kako biste poboljšali svoj status i finansijsku situaciju. Ne opterećujte se drugima, radije se fokusirajte na sebe i svoje skrivene želje i neisražene potencijale. Unutar vas skriveni su brojni talenti, iskoristite ih an najbolji način do 25. januara!

Izvor: Sensa

https://sensa.mondo.rs/licni-razvoj/popularna-psihologija/a8098/Kako-se-razvija-empatija-uz-pomoc-knjiga-kod-dece-i-zasto-je-citanje-toliko-vazno-PSIHOLOSKO-OBJASNJENJE.html