Mars će početi da se kreće u vatrenom znaku Strelcu 13. decembra, gde će se nalaziti do 24. januara 2022. godine. Tokom ovog perioda Mars će biti vaša inicijativa, vizija i podsticaj da se vizija pretvori u stvarnost i nešto dobro. Preprekama ćete moći da prilazite sa optimizmom, a takođe ćete lakše graditi poverenje. Možda ćete se osećati manje fokusirani na sadašnji trenutak jer ćete više obraćati pažnju na ono što dolazi u budućnosti.

Vaš direktan, otvoren pristup doći će do izražaja u intimnim odnosima. Bićete samouvereni, dobro raspoloženi. Prevladaće strasti pa ćete biti raspoloženi da probate nove stvari.

Uznemiravaće vas sve što vas zatvara i ograničava. Želećete da osetite potpunu slobodu, širinu i imate prostora za sebe. Mars u Strelcu je taj koji može da vas ubedi da sledite i verujete u ono što želite. Lično, bićete uvređeni ako se drugi ne slažu sa vašom filozofijom.
Tokom ovog tranzita svi ćemo želeti da postignemo više, da proširimo znanje i istražimo, da idemo dalje nego ikad čak i tamo gde smo se ranije pribojavali. Ako ne pronađete ono što vam treba trenutnim tempom, uticaj Marsa će vam pomoći da pogledate dalje od trenutnih ograničenja i shvatite ogromne mogućnosti koje imate pred sobom.

Postoji i opasnost od preterivanja, jer ćete biti veoma impulsivni i skloniji riziku. Shodno tome, postoji opasnost da se pretera u rečima i delima, pa će umerenost biti pravo rešenje. Ovog puta radi se o pronalaženju nečega što je izvan nas. To je iskustvo koje proširuje vaš um i srce. shvatićete da na ovom svetu postoji mnogo više nego što mi svi možemo da shvatimo.

Smisao za humor neće poznavati granice. Ako neko nije od poverenja, lako ćete ga izbaciti iz života jer će istina i poštenje prevladati, pa nećete razmišljati o raznim izgovorima.

Verujte sebi, učite iz svega, čak i iz grešaka i period će biti divan. Sada imate i sjajnu priliku da se izbavite iz skučenosti i straha od budućnosti. Jer samopouzdanje će biti prisutno taman dovoljno, nećete se povući, već ćete želeti da se izložite svetlima pozornice. Samo nebo će biti granica koja može da vas zaustavi.

Najpovoljniji uticaj Merkura osetiće vatreni i vazdušni znakovi. S druge strane, ova energija može dovesti zemljane (i neke vodene znakove) u delimično loše raspoloženje, što otežava otpuštanje spontanosti.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE

Izvor: Sensa