Horoskop po mesečevim menama od 3. decembra do 6. januara!

Poslednje ovogodišnje pomračenje Sunca stiže nam 4. decembra sa mladim Mesecom u Strelcu. Potreba da svoje viđenje istine nametnemo drugima mogao bi dosegnuti kulminaciju. Ali to su sve igre kojima se naš ego bori za nadmoć, a uz energiju Strelca uspevamo da poboljšamo situaciju.

Imamo priliku uzdignuti se do tolerancije i istinskog altruizma, uz optimizam, veselje i pozitivnu viziju budućnosti. Vodolija, Vaga i Blizanci iistrajno će iznositi svoja mišljenja svima koji ih žele slušati. Nisu svadljivi i dovoljno su šarmantni da im niko ništa ne uzme za zlo. Razmišljajući naglas, razvijaju zanimljive ideje i dolaze do spoznaje da je, uprkos izazovnim vremenima, mnogo toga moguće. Strelac je pun samopouzdanja u svom rođendanskom periodu, a Lav i Ovan traže svaku priliku da se izvuku od zahtevnih poslova.

Nemirni i zaigrani, jedva čekaju praznične dane i priliku za odmor i uživanje. Škorpija, Rak i Ribe marljivo završavaju poslove kako bi imali dovoljno vremena da pripreme sve potrebno za savršen praznični ugođaj. Osećaji zamagljuju objektivnost inače uvek staloženih Jarca, Device i Bika. Zbunjeni su i osetljivi pa ih je bolje ostaviti na miru kako bi u sebi pronašli odgovore koji će im dati sigurnost.

Pun Mesec u Blizancima 19. decembra stvara odlično predprazničnu atmosferu. Energija ovoga vazdušnog, spretnog znaka dosetljivošću i humorom podsetiće nas da ne moramo stalno biti ozbiljni, zabrinuti i suzdržani. Šalom je lakše izraziti svoje strahove ili izreći istinu, treba nam što više smeha. Podsećamo se kako sve tako brzo prolazi, teškoće i brige, ali i lepi trenuci. Najbolje što možemo jeste da naučimo kako da živimo u trenutku. Blizanci, Vaga i Vodolija uživaju u razgovoru sa prijateljima, provode sate na društvenim mrežama, pišu dnevnik ili mnogo čitaju.

Važno im je da se ne osećaju isključeni iz tokova života. Strelac, Lav i Ovan veruju da će njihov šarmantan osmeh rešiti svaku neprijantost, a što je najbolje, čini se da im to savršeno polazi za rukom. Jarac, Bik i Devica prave ovogodišnju ravnotežu. Ako ima prostora, nagradite se nečim što već dugo želite. Rak, Ribe i Škorpije ne bi trebali sve uzimati stvari previše k srcu. Umesto toga, dosetljivim rešenjima i brzim reakcijama raspršite brige.

Izvor: Sensa