Mlad Mesec predstavlja početak novog lunarnog cilkusa, samim tim simboliše nove početke. Čak iako se mlad Mesec možda neće dobro videti, njegova energija je jednako moćna kao u bilo kojoj drugoj fazi.
Sledeći mlad Mesec dolazi 2. marta u sanjivom i emotivnom znaku Riba, što nas inspiriše da prigrlimo svoja najdublja osećanja i preduzmemo korake ka svom duhovnom rastu. Mladi Mesec u martu poravnaće se sa srećnom planetom Jupiterom, dajući nam dodatnu povoljnu priliku da manifestujemo svoje namere i oživimo svoje fantazije. Ovo je predivan trenutak da započnete novi umetnički projekat, uživate u romansi iz bajke ili se oslonite na svoju mističnu stranu.

Bez obzira koje je godišnje doba i horoskopski znak koji vlada, svi mladi Meseci utiču na nas na sveobuhvatan način.

U astrologiji, mladi Meseci nas često pozivaju da razmislimo o tome gde se nalazimo i procenimo šta želimo. Najbolji način da to uradite je da sebi dozvolite prostor i vreme da se povučete u sebe i prihvatite samoću. Nemojte se plašiti da odustanete od velikih društvenih planova ako biste radije bili sami.

Mlad Mesec može da vas uspava

Kada Mesec potamni tokom faze mladog Meseca, verovatno ćete želeti da odete na spavanje malo ranije. Pošto se Mesečeva svetlost povlači za vreme mladog Meseca, povlači se i naš nivo energije.

Osećaćete se motivisanije da postignete svoje ciljeve

Mlad Mesec se dešava kada je svetlost na najnižoj tački — ali odatle počinje da raste u narednim nedeljama, što podiže nivo naše motivacije. Zato nemojte da vas zavara osećaj pospanog Mladog Meseca — to je zapravo samo trenutak predaha pre nego što se upustite u svoje ciljeve i projekte.

Dobro vreme za brigu o sebi i pozitivnost

Mlad Mesec je u vezi sa nadom i mogućnostima, što ga čini posebno važnim periodom da budete ljubazniji, brižniji i pozitivniji prema sebi. Izbegavajte da provodite vreme sa ljudima koji su obeshrabrujući ili pesimistični. Radite stvari zbog kojih se osećate dobro.

Izvor: Sensa