U sredu, 2. marta u 18 sati i 35 minuta očekuje nas mlad Mesec na 12 stepenu Riba. Energetski je silno intenzivan. Prate ga harizmatični astrološki aspekti koji bi nam u narednim nedeljama mogli promeniti okolnosti u našem životu.

Sunce i Mesec u Ribama nalaze se u neposrednoj blizini Jupitera i u pozitivnom aspektu sa Uranom. Nove prilike, iznenadna rešenja starih problema, dobrobiti koje dolaze kroz podršku drugih ljudi samo su neki scenariji ovih astralnih uticaja. Isceljujemo rane iz prošlosti, osećamo unutrašnji poziv da se sklonimo sa starih mesta, shvatamo da nije sve onako kako izgleda da jeste i da postoji priča ispod onog što vidimo. Ovo je vreme u kojem više nego ikada treba da sledite intuiciju i svoj unutrašnji glas. Verovati sebi. Ne svom strahu, već onom mudrom delu sebe.

Pozvani smo da ostvarimo svoje snove, pronađemo kreativna rešenja, povučemo se u tišinu i pokušamo osetiti ono što zaista jeste. Istražujemo svoj unutrašnji svet. Shvatamo kako je sve umreženo, u kojoj smo meri svi povezani i kako je malo toga slučajno.

  • Divni uvidi mogu doći kroz meditaciju, a važne poruke kroz san.
  • Imajte poverenja u proces.
  • Ono što ne ide, pustite.
  • Usmerite energiju na ono što se odvija i razvija.
  • Verujte u sebe.
  • Ono što vam drugi govore možda nije vaša priča.
  • Postavite nameru. Vidite li ciljnu promenu pred sobom?
  • Odvija se ono što je dobro za nas.
  • Sve ide kada smo izvan straha i sumnji. Odlazi ono što nije naše.

Aspekti koji će pratiti ovaj mlad Mesec su očigledni. Smeštaj Merkura i Saturna na 19 stepenu Vodolije može uzrokovati teške i negativne misli, osećaj krivice, perfekcionizam, povećanu odgovornost. Ali imamo mogućnost izbora. Hoćemo li se prepustiti mentalnom mraku ili veri u boljitak koja dolazi kroz uticaj Jupitera. Naša uverenja kreiraju našu stvarnost.

Spoj Venera, Marsa i Plutona na 27 stepenu Jarca duboko transformiraju naše odnose. Strast, manipulacija, toksična ljubav, ljubomora, opsesivnost, navezanost samo su neki uticaji koji proizlaze iz ovog aspekta. Pod ovim uticajem stvaraju se nove ljubavne priče, nezdravi odnosi prekidaju, ali važno je da u svemu krenemo sa pitanjem – je li ovo dobro za mene?

Širom otvorite oči i verujte i magiju života. Sklonite se od svega što vas truje i uznemirava. Usmerite energiju na ono što podstiče vaš rast i šta vas ispunjava.

Sa ovim mladim Mesecom završavamo privodimo kraju jedan ciklus i sa mladim Mesecom u Ovnu, 1. aprila, započinjemo novi.

Neka vas ništa ne zaustavi u ostvarenju vaših snova!

Astrolog: Julijana Oremović