U ponedeljak 30. maja stiže mlad Mesec u Blizancima. Ovom važnom astrološkom pojavom zatvara se portal pomračenja, velikih i brzih promena. Bez obzira šta nam se desilo tokom ovog perioda, mlad Mesec obećava da će nas voditi u pravom smeru kajko bismo uspeli da kanališemo svu energiju, ali i poteškoće koje su nam se našle na putu. Evo šta predviđa horoskop u narednom periodu:

Prvi mlad Mesec posle pomračenje je važan jer donosi svežu dozu energije i sveže perspektive, omogućavajući nam da integrišemo sve promene koje su se desile tokom proteklog vremena.

Iako će ova sveža energija biti dobrodošla, još uvek smo pod uticajem retrogradnog Merkura, pa bi bilo dobro da se krećemo polako i budemo strpljivi. Kao vladar Blizanaca, Merkur ima još veći uticaj nad nama za vreme ovog mladog Meseca.
U danima mladog Meseca dozvolite sebi da odvojite vreme za sebe i svoje misli, da ne žurite sa bilo kakvim ishitrenim odlukama. Univerzum usporava stvari tako da imate malo vremena za predah. Neće biti strašno ni ako se vratite nekoliko koraka unazad, važnije je da doneste najbolje odluke za naredni period.

Usredsredite se na čišćenje uma, uklanjanje negativnih, opterećujuh misli, prevelike samokritike... Pokušajte da se oslobodite nereda oko sebe i lakše ćete se snalaziti u ovoj novoj energiji.

Merkur će 3. juna otići retrogradno, a iako će biti potrebno neko vreme da se vrati na prethodnu snagu i brzinu, stvari bi trebalo da postanu jasne u narednim nedeljama.

Kao podrška i pomoć u teškim trenucima, uvek je tu priroda- ona je lek za sve brige.

To što je mlad Mesec u Blizancima znači da moramo da obratimo pažnju na harmoniju tela i duše. Jer jedan Blizanac je smrtan, a drugi besmrtan, što nas podseća da postoje dve strane našeg bića – telo i duša. I funkcionišu samo kada između njih postoji balans.

Izvor: Sensa