Merkur, planeta komunikacije, trenutno je u retrogradnom hodu, a danas će 23. maja preći u znak Bika. Horoskop otkriva da ovo može biti napet dan, ali naredan period može doneti razna blagostanja.

Nova nedelja ne počinje u najprijatnijem tonu, ali narednih 7 dana mogu biti izuzetno pozitivni. Kada Merkur 23. ,maja uđe u znak Bika, to može blokirati pozitivne energetske tokove Merkura, tako da planeta neće moći povoljno da utiče. Ovaj uticaj možete osetiti u gotovo svim aspektima života, posebno 23. maja. Ali, ne brinite, u budućnosti bi problemi mogli da se razreše.

Kako biste smanjili negativan uticaj ulaska Merkura u Bika, posvetite se stvarima koje vam prijaju. Radite ono što volite i što vas ispunjava. Ne plašite se da sebi udovoljite, bavite se stvarima koje vas čine srećnim.

Merkur u Biku vas podstiče da izađete iz zone komfora, pa će mnogi poželeti da probaju nešto novo, naprave krupne promene i preokrete u svom životu. To znači da će mnogi poželeti da probaju nešto novo, promene posao, pokušaju da upoznaju nekoga. Ipak, to možete činiti u narednim danima, jer je 23. maja loše rizikovati.

Pokušajte da se pridržavate uobičajene dnevne rutine kako vam ovaj ponedeljak ne bi doneo nevolje. Mnogima se može činiti da će sreća doći, da već možete da je dodirnete rukom, osetite svim vlaknima svoje duše, ali nije tako. Merkur daje može dati ovaj lažni osećaj, ali vas kasnije može razočarati.

Kada Merkur uđe u znak Bika, posvetite se rešavanju problema koje možete lako rešiti, smanjite pritisak. Iako ćete želeti deo novca d apotrošite na zabavu i na stvari koje vam nisu potrebne, ovo može biti eizičan dan za kupovinu, kao i pozajmljivanje novca i svaki vid zaduženja.

U raznim oblastima života mogu s epojaviti problemi i kvarovi - ne pokušavajte da ih menjate u poslednjem trenutku. Kršenje rasporeda i zanemarivanje obaveza može imati izuzetno negativan uticaj na sreću. Kada odustanete od jedne stvari, druga vrata se mogu u niz zatvarati, pa budite posebno oprezni.

Iako će danas biti napeto, ne zaboravite da vas sutra očekuje još jedan povoljan dan u maju. Nemojte dozbvoliti da vas negativno raspoloženje preuzme i ne gubite optimizam, jer sve loše stvari mogu ostati iza vas. Kada pregrmite oluju, na nebu se može pojaviti duga.

Izvor: Sensa