MESEČNI HOROSKOP I UTICAJ PLANETA U APRILU: Očekuje nas preokret uz potpuno pomračenje Sunca i Merkur kreće retrogradno

Mesečni horoskop i uticaj planeta u aprilu 2023. godine - koji su najvažniji aspekti u proleććnom mesecu, šta donosi pomračenej Sunca i retrogradni Merkur.

Shutterstock

Mesečni horoskop za april 2023. godine - evo ključnih datuma i planetarnih aspekata na koje treba obratiti pažnju tokom meseca:

3. april - Merkur ulazi u Bika - Merkur ulazi u Bika gde će kasnije tokom meseca biti retrogradan. Merkur koji se kreće iz Ovna u Bika pomoći će da se stvari malo uspore. Naši umovi mogu postati tiši i možda će nam biti lakše da se umirimo i da budemo smireni. Verovatnije je da će jasnoća izroniti iz mirovanja nego iz akcije.

5. april - Sunce u konjukciji Hiron - Predivan dan oporavka i zahvalnosti koje su nas učinile onim što jesmo danas. Hiron je asteroid poznat kao iscelitelj ranjenika. Sunce ga aktivira na današnji dan, vodeći nas da osvetlimo kako su nas naše rane, iako bolne, dovele do ove tačke u našim životima. Hiron nas uči da, iako nas neke rane možda nikada neće napustiti, one ipak mogu biti lekcija koja nas vode do nečeg lepog.

6. april - Pun Mesec u Vagi - Snažna energija povezana je sa ovim punim Mesecom kroz susret Sunca i Hirona. Verovatno će ovaj pun Mesec doneti napredak u obnavljanju, omogućavajući nam da pronađemo snagu, saosećanje i svest koje nam rane mogu doneti. Pun Mesec u Vagi takođe može da osvetli naša partnerstva i kako se pojavljujemo u našim odnosima. Možda ćemo morati da se oslobodimo stavova, ponašanja ili obrazaca koji nam više ne služe u našim odnosima. Teško je biti svestan našeg beskorisnog ili čak štetnog ponašanja, ali ovaj pun Mesec može da osvetli stvari za nas, omogućavajući nam da zakoračimo dublje u posao. Samo moramo biti otvoreni i voljni.

8. april – Merkur ulazi u svoju preretrogradnu senku - Merkur počinje da usporava u pripremi za nadolazeću retrogradnost kasnije tokom meseca. Od januara nismo imali retrogradnih planeta, ali ta čarolija se sada bliži kraju. Iako još uvek ne osećamo pune efekte retrogradnog Merkura, možda ćemo početi da dobijamo naznake ili svetlucanje o tome šta nam ovaj retrogradni hod može pripremiti.

11. april - Sunce u konjukciji sa Jupiterom u Ovnu - Sunce i Jupiter se poravnjavaju za svoju godišnju konjunkciju! Ovaj događaj koji se održava jednom godišnje unosi u naše živote bogatu, prosperitetnu i ekspanzivnu energiju. Jupiter uvećava stvari u našim životima, omogućavajući nam da vidimo jasnije i da razumemo viziju šire slike. Jupiter ima tendenciju da osvetli pozitivnu energiju, tako da je veća verovatnoća da ćemo moći da vidimo pozitivno rešenje za ono što nam je uvećano. Dan kada se Jupiter i Sunce poravnaju takođe se smatra pozitivnim vremenom za postavljanje namera.

11. april - Venera ulazi u Blizance - Nakon prisustva muškog, vatrenog Marsa u Blizancima od avgusta 2022. godine, Venera sada ulazi u Blizance, pomažući da se unese ravnoteža na našu žensku stranu, posebno kada je u pitanju način na koji komuniciramo i družimo se sa drugima. Blizanci takođe vladaju potrebom da poštujemo i našu ljudsku stranu i stranu našeg bića. Sa Venerom ovde, možda će nam biti lakše da priznamo i radimo sa naše intuitivnije strane.

19/20 april - Potpuno pomračenje Sunca i mlad Mesec u Ovnu - Pomračenje Sunca i mlad Meseca u Ovnu jedan je od najvećih događaja u godini! Sunce će biti potpuno pomračeno, što ga čini posebnim prizorom za gledanje i ekstra moćnim! Pomračenje Sunca ima tendenciju da označava novi početak u evoluciji putovanja naše duše. Kako pada u Ovnu, znaku povezanom sa novim počecima, ova energija se uvećava. Ovo pomračenje će biti moćno za postavljanje namera, vizuelizaciju ishoda i traženje mogućnosti. Kako pada u Ovnu, on takođe započinje potpuno novi ciklus sa kojim ćemo raditi u narednih 18 meseci. Obratite pažnju u vreme pomračenja na teme koje se odvijaju u vašem životu, jer vam to može dati naznake o tome šta je predodređeno da se odvija tokom narednih pomračenja Ovna. Toliko je energije "novog početka" ispod ovog pomračenja da ima moć da zaista pomeri naš životni put u potpuno novom pravcu. Pomračenja obično donose neku promenu, transformaciju ili preokret, ali ovo je u nastojanju da nas pomeri u više stanje svesti. Pošto je ovo potpuno pomračenje Sunca, i to veoma snažno, ovo pomračenje možemo osetiti do mesec dana pre nego što stigne i mesec dana nakon što prođe.

20. april - Počinje sezona Bika - Sunce prelazi iz vatrenog Ovna u zemljani, prizemni Bik. Sezona Ovna ima tendenciju da se kreće brzo i može nam dati nalet motivacije. Kada se Sunce smesti u Biku, stvari imaju tendenciju da se usporavaju, dajući nam priliku da zastanemo. Nije uvek lako suočiti se sa trenucima pauze. Pauziranje može pokrenuti stvari koje ne funkcionišu, ali takođe može stvoriti vreme za više zadovoljstva. Na najvišoj vibraciji, sezona Bika nam omogućava da nađemo zadovoljstvo u malim stvarima, usklađujući nas sa zahvalnošću, uvažavanjem i izobiljem. Na praktičnom nivou, sezona Bika je odlično vreme da organizujete svoje finansije.

20. april- kvadrat Sunca i Plutona - Ovo je prvi put da će Pluton u kvadratu sa Suncem nakon što se preselio u Vodoliju pre nekoliko nedelja. Pluton provodi oko 20 plus godina u svakom znaku Zodijaka, tako da je njegov prelazak u Vodoliju nešto što će nam biti prijatno tokom narednih godina. Pluton je poslednji put bio u Vodoliji pre više od 200 godina, tako da je ovo retka energija koja se pojavljuje jednom u životu. Pluton je planeta moći i transformacije, a Vodolija je znak revolucije, tehnologije, slobode, lečenja i zajednice. Sve su to oblasti koje možemo videti transformisane i na kolektivnom i na ličnom nivou.

21. april - Retrogradni Merkur u Biku - Naša prva retrogradna planeta od januara! Merkur ulazi retrogradno u znak Bika do 1. maja. Retrogradni Merkur ponekad može da pomuti naše razmišljanje, navodeći da previdimo stvari ili propustimo važne detalje. Iz tog razloga, najbolje je da budete spori tokom retrogradnog Merkura kada je u pitanju donošenje velikih ili dugotrajnih odluka. Međutim, retrogradni Merkur je vreme kada naša intuicija može da nam govori sa većom jasnoćom. Takođe, može da otkrije podsvesne misaone obrasce koje treba da razmotrimo. Retrogradni Merkur u Biku može pokrenuti probleme koje moramo da rešimo u vezi sa našom samopoštovanjem.

24. april - Sunce u spoju sa severnim čvorom - Ovo je poslednji put da će se Sunce poravnati sa severnim čvorom u Biku u narednih 18 godina. Kasnije ove godine, severni čvor će se preseliti u Ovna, stvarajući novi ciklus. Severni čvor predstavlja našu najvišu sudbinu i kuda idemo. Dok Severni čvor završava svoje putovanje u Biku i poslednji put se poravnava sa Suncem, lekcije njegovog vremena ovde su koncentrisane. Severni čvor u Biku nas je vodio da se fokusiramo na naš odnos sa materijalom, obiljem i samopoštovanjem. Možda ste primetili da su se ove oblasti pokrenule u poslednjih 1,5 godina? Gde ste se osećali pozvanim da prilagodite svoj odnos prema materijalnim stvarima, ili čak materijalni svet? Kako ste se osećali izazovom kada je u pitanju davanje i primanje obilja? Kako je dovedena u pitanje vaša samopoštovanje? Da li ste se osećali pozvanim da se zauzmete za sebe ili da se zalažete za sebe više nego inače u poslednjih godinu i po dana? Sve su ovo fantastična pitanja za razmišljanje dok se Sunce i Severni čvor spajaju. Ovaj sastanak takođe može pokrenuti sudbinske ili suđene sastanke ili situacije u našim životima.

Izvor: Sensa