Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GLEDAJTE NEKOGA 5 MINUTA U OČI - DOŽIVITE MISTIČNI SPOJ DUŠA: Evo kako da se duhovno povežete preko jednog pogleda

Sa drugim ljudima možemo se jednostavno povezati samo jednim pogledom i u tom trenutku se događa mistični duhovni spoj očima. GLEDAJTE NEKOGA 5 MINUTA U OČI - DOŽIVITE MISTIČNI SPOJ DUŠA

 misticni spoj dusa putem ociju124303288 Izvor: Shutterstock

Često se govori da su oči ogledalo duše. I zaista, kada se pogledamo sa nekim mi se međusobno duhovno povezujemo i isceljujemo! Samo jednim pogledom sa nekim, naše duše razgovaraju, a kontakt očima sadrži svoju posebnu snagu i mistiku.

Mistična moć OKA jedna je od najlepših i zbunjujućih stvari u isto vreme. Oko je bilo inspiracija mnogim ljudima koji su stvorili mnoga verovanja kroz istoriju čovečanstva. Mnoga verovanja zasnovana su na snazi oka, a moć oka otvara mnoge kutije pune misterija koje čekaju da budu razotkrivene.

Smatra se da direktan kontakt očima ima nekoliko zanimljivih efekata na duh o kojima ćemo govoriti u nastavku. Međutim, takođe je dokazano da kontakt očima nema samo duhovne, već i fizičke isceliteljske efekte. Koristi se u savremenim banjskim centrima kao neka vrsta opuštajućeg/lekovitog procesa i postaje sve popularniji širom sveta.

Pročitajte još

Kvalitet međuljudskih odnosa pokazatelj je njihovog nivoa mira i sreće. I količina i kvalitet odnosa utiču na mentalno zdravlje, ponašanje, fizičko zdravlje i rizik od smrti. Jednostavno rečeno, kontakt očima katalizator je za poboljšanje osećaja emocionalne vezanosti.

Čin gledanja u oči dobro je poznat i praktikuje se u budističkoj tradiciji i duhovnoj psihologiji. Savremena praksa gledanja u oči pretvara moć ove vežbe u univerzalno pristupačnu praksu. U ovom posebnom modelu gledanja u oči, učesnici su raspoređeni u parove, održavaju neposredan, neprekidan kontakt očima koji traje između 60 sekundi i 5 minuta. Tokom sesije posmatranja očiju, učesnici su na putu istraživanja uzbuđenja i isceljivanja emocija. Od njih se zahteva da ćute tokom procesa i da prate uputstva dok u pozadini sviraju pažljivo odabranu muziku.

Saznajte i...

Gledanje u oči kao praksa može biti veoma moćan metod isceljenja, jer nam pomaže da vidimo sebe u osobi koja sedi nasuprot nas. Direktno izaziva iluziju razdvojenosti i daje nam priliku da direktno doživimo naše bazično jedinstvo.

Neki kažu da je kontakt očima otvorio vrata novom načinu viđenja sveta i iznutra i spolja. Na energetskom nivou, snažni lekoviti talasi mogu se osetiti u celoj prostoriji, podstičući osećaj dubokog jedinstva sa svima prisutnima i sa svime što jeste.

Tokom razmene učesnici mogu doživeti meditativno stanje. Proces gledanja u oči poziva učesnike da se prisete svojih urođenih vrednosti. Što više pojedinac može prihvatiti i predati sve ono što emocionalno zrači, to je veća mogućnost da ide dublje, što njeno iskustvo čini još bogatijim.

Ideja da budete viđeni bez potrebe da kažete ili učinite bilo šta da biste bili cenjeni, ima značajan uticaj na psihu.

Izabrano za vas...

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj