Otac Tadej je jedan od najcenjenijih pravoslavnih duhovnika novijeg vremena. Njegove misli i pouke se i danas citiraju, a pored duhovne mudrosti, mnogi su koristili njegove recepte za pripremu lekovitih napitaka, prirodnih lekova i melema. Ceo svoj život posvetio je duhovnom razvoju, a u njegovim rečima koje su skupljene u nekočliko knjiga, mnogi ljudi su pronašli utehu.

 Donosimo vam 3 moćna citata Oca Tadeja u kojima možemo zaključiti šta je to što nam je potrebno za sreću:

1. "Život na zemaljskoj kugli manifestuje se mislima. Kakvim se mislima bavimo, takav nam je i život."

Ukoliko naše misli stalno budu mračne, negativne i pesimistične, takav će biti i naš život. Zato je važno da negujemo pozitivne i dobre misli, kako bi se one manifestovale u stvarnosti.

2. "Ne lutajmo mislima i ne gledajmo šta drugi rade, nego gledajmo šta mi radimo, šta od nas proizilazi, da li tešimo ili osuđujemo, da li praštamo ili volimo."

Skloni smo da se zagledamo u propustite i greške drugih ljudi, ali šta je sa nama? Kada smo se poslednji put zagledali u svoju dušu? Pre nego što počnete da posmatrate druge, pogledajte sebe, radite na svom razvoju - to je istinski put do sreće. I nikada ne osuđujte!

3. "Treba da se opustiš. Ne uzimaj previše na sebe brige ovog sveta, već čuvaj svoj mir i živi sa Bogom. Neka ide kako ide."

Pustite da stvari idu tokom života, neka teče, a mnoge brige je u vašem životu več reka života donela i odnela. Nakon što prođete kroz svaki izazov, imate šansu da postanete bolji i jači. Nemojte misliti o tome šta će biti, nemojte strepeti, već skinite sa svojih leđa breme briga, opustite se i kako kaže Otac Tadej - "čuvaj svoj mir i živi sa Bogom."

Iz ovih citata možemo zaključiti da su pozitivne misli, rad na sebi, a ne komentarisanje drugih, i opušten stav u životu, jednostavan recept za pravu sreću!

Izvor: Sensa