Naši snovi mogu biti prilično bizarni. Oni se uglavnom sastoje od nasumično generisanih scenarija koji često izgledaju potpuno besmisleni.
Ako imate česte intenzivne snove, verovatno se pitate šta vam govore. Postoje teorije da snovi mogu biti način na koji nas mozak „obaveštava“ o našim problemima.

1. Snovi u kojima padate
Ako često padate u snovima, to može biti zbog osećaja bespomoćnosti. Ovo je često rezultat stresa na poslu, školi ili kod kuće. Analiza ovih snova može vam pomoći da rešite probleme zbog kojih se tako osećate. Osećaj potištenosti takođe može biti povezan sa osećajem preopterećenosti u vašem budnom životu.

2. Snovi u kojima vas neko juri
San u kome vas neko juri može biti veoma zastrašujući. Ako vam se često dešavaju, to može značiti da aktivno pokušavate da izbegnete problem ili situaciju u svom životu. Analiziranje ovih snova može vam pomoći da se efikasnije nosite sa problemom u vašem budnom životu i suočite se sa njim direktno, umesto da ga neprestano gurate pod tepih.

3. Snovi u kojima letite
Letenje u snovima može biti prijatno i oslobađajuće iskustvo. Ljudi koji sanjaju o letenju ponekad su čak i svesni da sanjaju - ovaj fascinantan koncept se naziva lucidno sanjanje. Ovo sanjaru daje kontrolu nad stvarima koje se dešavaju u snu. Ako često sanjate da letite, to može značiti da ste se oslobodili određenog tereta u svom životu ili da vam je potrebna drugačija perspektiva i pogled na vaš život iz drugog ugla.

4. Snovi u kojima polažete test ili ispit
Takvi snovi su često prilično stresni i ostavljaju nas iscrpljenima čak i nakon što se probudimo. Oni mogu predstavljati strah od nesposobnosti ili neuspeha. Ako u snu polažete test, to je verovatno zato što se plašite neuspeha u nečemu što vam je važno.

5. Snovi o prošlosti ili budućnosti
Ponekad nas snovi podsećaju na stvari iz prošlosti. Takođe, ponekad imamo osećaj da oni predviđaju predstojeće događaje.
Snovi o prošlim događajima, obično onima koji vam mnogo znače ili su vas dublje dirnuli, mogu nagovestiti osećanja žaljenja ili čežnje da stvari budu onakve kakve su bile. Možda niste u potpunosti obrađivali određena osećanja iz prošlosti. Ako se vaši snovi često odnose na drugi vremenski period, to može značiti da ste nepoverljivi i da niste sigurni šta će vam budućnost doneti.

Preporučujemo vam da na noćnom ormariću držite svesku u koju ćete ujutru zapisivati svoje snove pre nego što ih zaboravite. Ako ste previše pospani da biste pisali, možete otvoriti diktafon na telefonu i snimiti ih. Ovo vam može pomoći da kasnije analizirate i bolje razumete svoje snove, a samim tim i sebe.

(Sensa)

BONUS VIDEO: