Za čim muškarci žude kada je u pitanju odnos? Prema istraživanjima, žude za ženom koja pouzdana, sigurna i ženstvena. Muškarci su saglasni sa tim da žena kojoj je, uprkos lepoti, dobrom raspoloženju, ljubaznosti i privlačnosti potrebno stalno uveravanje da je dobra, postaje neko koga treba izbegavati.

Muškarci uglavnom traže ženu koja samu sebe voli toliko duboko da nikada ne traži potvrdu svog partnera, kako bi se osećala ljupko, vredno i privlačno.

Ovo su 4 glavna ponašanja koja ćete najverovatnije morati da promenite, pre nego što započnete vezu i ljubav sa drugom osobom:

1. Postavljate pitanja poput: "Da li izgledam debelo?" "Zašto si to uradio/rekao)?" ili "Da li me još uvek voliš?" Muškarci smatraju ovo najneprijatnijim pitanjima koje žene postavljaju u vezi. Smatraju da ih ova pitanja momentalno "hlade" od želje za tom osobom.

2. Govorite stvari poput: "Samo me drži", iako je vaš partner ljubazan, mazi vas i/ili vam posvećuje pažnju. Umesto toga, uživajte u vremenu kada ste zajedno i budite prisutni u trenutku.

3. Ljubomorni ste i neprijatno se ponašate, kada vidite izdanja muških magazina u njegovoj spavaćoj sobi ili vidite njegove slike sa prijateljicama. Potrebno je da shvatite da je vaš partner imao čitav život pre vas. Takođe je potrebno da shvatite da je vaš partner prekinuo te veze s razlogom, i to ne treba da doživljavate kao pretnju.

4. Povezujete se sa izjavama poput "Moj život bi bez tebe bio užasan", ili "Bila bih izgubljen bez tvoje ljubavi"... Kada volite sebe i stvorite život po svojoj meri nezavisno od partnera i veze, tada nećete misliti da je vaš život propast bez partnera. Znaćete da čak i ako se vaša veza završi, to ćete da preživite dostojanstveno i uz podršku svojih prijatelja, porodice itd.

Izvor: Sensa