Verovatno ste u dosadašnjim vezama već imali situaciju u kojoj se partner udalji, bliskost se smanji, a vi imate osećaj kao da gledate usporen snimak vašeg raskida. Jasno vam je da ste se udaljili, da je bliskost nestala, a njegovo interesovanje više nije isto. Psiholozi objašnjavaju koji su razlozi zašto muškarac gubi interesovanje, a da je do vas:

1. Emocije su impulsivne - Ovd enije samo reč o raspravama, već i o stvaranju zavisničkog odnosa. Ukoliko stalno pokazujete emocije, potencirate na romantičnim trenucima ili forsirate ubrzano razvoj veze, partner možda ne zna kako da reaguje i zato se povlači. Ovo je svojstveno parovima koji su tek na početku odnosa.

2. Ne želite da napravite kompromis - U svakom odnosu je normalno da se ponekad pojave nesuglasice, ali ukoliko postoje stalne svađe i vi uvek insistirate na svojoj strani priče, bez prilike da pronađete kompromis, moguće je da se partner umorio od borbe.

3. Ljubomora - Ukoliko nemate poverenja u partnera, stalno mu prigovarate, govorite da sumnjate u njega, prebacujete mu za svaku žensku osobu u okruženju, ovo je toksično stanje posesivnosti. Stalna ljubomora, preispitivanje, iskazivanje sumnje može ga podstaći da izgubi interesovanje za vas.

4. Stalno ste negativni, žalite se, živite pesimizam - Ukoliko uvek o svemu pričate negativno,. stalno se žalite na sve oko sebe i ni u jednom trenutku se ne trudite da budete optimistični, možete ugroziti energiju partnera. Odnos sa negativnim ljudima opterećuje na mentalnom i emotivnom nivou, pa ovo može biti jedan od vodećih razloga gfubitka interesovanja. To ne znači da treba da glumite lažnu sreć, već da se potrudite da budete optimističniji - prvo zbog sebe, pa onda zbog ljudi iz vašeg okruženja.

Čak i kada se neki odnosi okončaju i prolazimo kroz period raskida, važno je da osvestimo da je svaka veza u našem životu zapravo bila šansa da nešto naučimo. Kada steknete takve lekcije, znaćete kako da sledeći put napravite pravi izbor. takođe, osoba koja posle prvih nekoliko prepreka izgubi interesovanje za vas, zapravo i nije bila dobra za vas.

Izvor: Sensa