Karmički odnosi bude jake emocije - nose u sebi emotivne turbulencije iz prošlosti i do njih dolazi kako bismo naučili velike i važne lekcije, uglavnom one koje smo propustili. Kako da znate da vas sa nekom osobom povezuje karma- obratite pažnju na sledećih znakova:

1. Osetite trenutnu vezu - Veza između vas mogla je biti brza i strastvena od samog početka. Odmah ste osetili da vas nešto vuče ka njima. Ubrzo možete pomisliti da je ova osoba vaša srodna duša.

2. Odnos sa tom osobom može izazvati zavisnost - Osećate se kao da je ova osoba sve što vam treba u životu. Imate osećaj da ne možete jendo bez drugog.

3. Razvijati međuzavisnost - Jedan od znakova da je karma prisutna u vezi je međuzavisnost. Vaš život zavisi od vašeg partnera i bez njega ne možete učiniti ništa. Gubite osećaj individualnosti. Možda se osećate neuravnoteženo.

4. Doživljavate vrtlog uspona i padova - Sa ovom osobom doživljavate toliko uspona i padova da se osećate kao da ste na rolerkosteru koji nikada ne staje. U jednom trenutku ste srećni i zaljubljeni, a u drugom ste na ivici nervnog sloma i rastanka.

5. Osećanja ljubomore i posesivnosti - Svi problemi u vašoj vezi otvaraju vaše najdublje rane u vama. Moguće je da ćete se osećati nesigurno, ljubomorno i posesivno zbog turbulencija u vezi, ali bespomoćno i takođe beznadežno.

6. Svađe i izlivi besa - Situacija u vašoj vezi je veoma nepredvidiva i promenljiva. Stalne svađe, izlivi stresa i nervoze - ovei negativni aspekti odnosa postaju vaša svakodnevica. Svađe se iznova ponavljaju, a to vas iscrpljuje mentalno i emocionalno.

7. Ignorišete "crvene zastavice" - Kada ste upoznali ovu osobu, primetili ste mnoge "crvene zastavice" koje su vam govorile da nešto nije u redu, ali ste odlučili da ih ignorišete i smatrali ste da je vaša veza toliko jaka da možete sve poboljšati, ali vreme vas je razuverilo.

8. Osećaj straha od samoće - Plašite se da ne izgubite ovu osobu.

9. Kontrolisanje partnera - Strah od gubitka stvara situaciju u kojoj se čini da je kontrola jedino efikasno rešenje. Vi kontrolišete i ograničavate jedni druge kako biste osigurali osećaj sigurnosti i stabilnosti, odnosno smanjili strah da ćete izgubiti ovu osobu.

10. Prelazak granica - Iako se trudite da postavite granice, partner je sklon manipulaciji u svakom trenutku. Kada upadnete u njegovu zamku manipulisanja, mislićete da ste vi odgovorni i za njegove propuste, to značajno narušava samopouzdanje.

Kada dođe do karmičkih veza iz kojih je teško izaći, moguće je da vam je neophodna pomoć. Važno je da ne sumnjate u sebe, da budete svesni svojih vrednosti, samopouzdanja i sposobnosti - rad na sebi jeste ono što vas može zaštititi od ovakvih odnosa.

Izvor: Sensa