Flert je najzanimljivija ljubavna igra. Iako deluje jednostavno i zabavno, postoje ljudi koji savršeno znaju kako da flertuju i osvoje srce neke osobe kroz par reči, gestova nagoveštaja i osmeha. Kako im to polazi za rukom?

Kada flertujete, vi zapravo pozivate drugu osobu na uzbudljivu i senzualnu igru, na ljubavnu vezu ili neozbiljan razgovor, prožet humorom i telesnom privlačnošću. Ovo je način da pokažete svoje interesovanje za drugu osobu, ali i na lak i prijatan način stvorite za sbe prostor u nečijem životu.

Stručnjaci za ljubav napravili su kratak vodič za savršeno flertovanje koji se sastoji od samo 5 saveta:

1. Pokažite samopouzdanje - Ako čovek stalno razmišlja o tome kako misli, šta govori i kako ga doživljavaju, sebe opterećuje i ometa slobodan tok komunikacije. Ukoliko se trudite i veštački pokušavate sebe da predstavite u najboljem svetlu, flert neće biti uspešan. Budite prirodni,s voji, opušteni, istaknite svoje samopouzdanje, to je prava tehnika koja vas uvodi u zanimljiv svet flerta.

2. Pokrenite kontakt - Osmesi i pogledi su romantični i sjajni, ali ako ne ostavrite blizak kontakt možete ostati uskraćeni za vredno poznanstvo. Ne plašite se da napraviti prvi korak, započnite komunikaciju i neka razgovor praćen zanimljivim flertom otpočne.

3. Spremite se da uživate u flertovanju - Flert je istovremeno cilj i sredstvo. Maksimalno uživajte u trenucima flerta, pustite da vas osećanja i romantični žmarci preplave i vode.

4. Pričajte zanimljive stvari - Možete pričati o sebi ili svom radu, prepričati neku zaista smešnu anegdotu ili podstaći osobu da vam ispriča nešto zabavno iz svog života. Koristite humor, trudite se da budete pozitivni i zanimljivi. Žaljenje, nezadovoljstvo i negativnost samo mogu pokvariti flert.

5. Slušajte pažljivo - Flert je igra za dvoje. Neka se i sagovornik izrazi, kaže šta misli da je važno i zanimljivo. Osoba koja ume da sluša često nam se čini veoma zanimljivim i dobrim sagovornikom. Uradite to aktivno - pokažite izrazima lica da slušate osobu, da je razumete, postavljajte dodatna pitanja na temu. Neka razgovor bude živ i dinamičan, ali tako da obe strane.

Izvor: Sensa