Zamislite situaciju- pozvani ste na ljubavni sastanak.Moguća su dva scenarija. Jedan je da se euforično spremate i nestrpljivo čekate vreme da krenete, s osmehom na licu, a drugi je kada niste mnogo oduševljeni. Sama činjenica da niste uzbuđeni i da se pitate zašto mi to treba u životu, govori u prilog tome da iz nekog razloga ne želite da idete. Šta raditi u takvoj situaciji?

Dati šansu ili ne? Ako već u startu imate osećaj da to neće ići, ako čak I ne pokušavate da se malo sredite, ostavite najbolji utisak, da impresionirate, to ne govori o tome da želite da budete onakvi kakvi jeste, već da vam nije stalo. Već ste unapred podsvesno odlučili da ne dajete šansu i da ne očekujete ništa. A to što vam je svejedno zapravo je vrlo loše za ljubav. Nemojte gubiti vreme!

Druga situacija zbog koje se razmišljate da li da idete ili ne je, ako nakon razgovora ili dopisivanja s osobom imate utisak da nešto nije u redu. To što vam se čini, uopšte nije slučajnost. Vaša inutucija vam šalje signale za uzbunu. Ne bi trebalo da idete na sastanak ako imate neprijatan osećaj, ako ste pomislili da je on čudan, ako vas je uplašila neka njegova izjava ili stav, čak iako se posle izvinio… Velike su šanse da prema vama nema dobre namere.

U donošenju odluke najbolje je da slušate sebe. Zanemarite glasić koji kaže “zauvek ćeš ostati sama” i slične. Ne plašite se usamljenosti. Nemojte da vas ona tera da prihvatate bilo koga samo da ne biste bili sami. Radite na sebi, na svom samopouzdanju, na prihvatanju sebe i osvešćivanju svojih potreba.

Izvor: Sensa