Zaljubljenost su hormoni, leptirići u stomaku strast. Ovaj period razvoja odnosa je samo upoznavanje, ali kada dođe do ljubavi, postoje kod partnera/partnerke određene osobine, karakterne crte koje su vam važnije uod izgleda i koje vas privlače da ostanete sa tom osobom.

Kako navode psiholozi, muškarci se zaljubljuju i vole žene kod kojih su istaknute sledeće dve osobine:

1. Razumevanje

Volimo one koji nas razumeju i teško nam je da pronađemo zajednički jezik sa osobama koje nas ne razumeju. Razumevanje je stanje uključenosti, emocionalne intimnosti, interesovanja za partnera. Uvek budite svoji i prirodni, ne pretvarajte se da ste neko drugi. Ukoliko dobro razumete partnera, i on razume vas - imate neke slične poglede na život, vrednosti, planove, posmatrate svet kroz slične "naočare" - ovo povećava šanse da vaš odnos uspe. Zabluda je da muškarci ne govore o emocijama, oni zapravo traže nekoga ko će ih razumeti i želeti da sasluša.

2. Pozitivan stav

Sreća je privlačna! Optmizam i pozitivan stav o životu zaista čini da žena zrači posebnom energijom i da je izuzetno privlačno u njenom društvu. Kada smo blizu osobe koja se stalno žali, kritikuje, piri negativnost, takva energija pesimizma prenosi se na nas i ne osećamo se dobro. Žena koja ima pozitivne poglede na život i koja može u svakoj situaciji da vidi nešto dobro, definitivno može osvojiti mnoga srca. Ova osobina je posebno vredna, jer svakome je potrebno malo optimizma i partner želi da ga inspirišete, motivišete i pokažete kako je život zaista lep.

Izvor: Sensa