Istina je, važno je da negujemo svoje telo, lice, kožu, da se osećamo lepo u svom telu, da brinemo o sebi - to je jedan od načina na koji pokazujemo ljubav prema svom biću. Međutim, postoji jedna važnija stvar od izgleda kada je reč o tome kako žena osvaja srce muškarca.

Psiholozi za odnose i stručnjaci za ljubav ističu da atraktivan izgled nije glavni adut žene. Bez obzira kakvu garderobu nosite, koliko ste našminkani, da li ste na visokim potpeticama ili u ravnoj obući, muškarci se najviše i najsnažnije zaljubljuju u jednu stvar kod žena - njihovo samopouzdanje i vernost sebi.

Žena koja je jedinstvena, voli sebe takvu kakva jeste, poštuje sebe i zrači samopouzdanjem, definitvno je najprivčlačnija žena. Iako to nije stvar izgleda, ovo se može videti golim okom kroz načine kako se žena kreće, smeje, razgovara, ophodi prema sebi i drugima. Njeno dostojanstvo i doslednost sebi je poput magije - nemoguće je ne primetiti je, ona se izdvaja iz mase.

Takve žene imaju više sreće u ljubavi, jer privlače muškarce slične sebi - one koji imaju samopouzdanja, zreli su i znaju šta žele od romantičnog odnosa. Privleča partnewre koji ne igraju igrice, već su svesni da ljubav treba da se neguje, održava i da se je potreban trud i jedne i druge strane kako bi veza uspela.

Trudite se stalno da radite na sebi i razvijte ljubav prema sebi, ne samo zbog romantičnih odnosa, već da biste iskoristili svoj pun potencijal u svim aspektima života. U ljubavi je samopouzdanje sigurno jedna od dominantinijih ono što privlači i održava zaljubljenost i bliskost, ali je podjednako važno i u karijeri.

OVDE pročitajte koje tehnike pomažu da poboljšate svoje samopouzdanje.

Izvor: Sensa