Kada sam upoznala svog partnera, mislila sam da je on moja srodna duša. Nikad pre nisam osetila tako jaku povezanost i sigurnost da je on ljubav mog života, da smo jedno drugom suđeni. Ne mogu opisati svoju sreću i uzbuđenje kada me zaprosio i kada smo odlučili da se venčamo. Ali ubrzo je počeo pokazivati osobine koje nisam kod njega još videla. Odjednom me počeo optuživati ​​da ga ne volim. Bio je uveren da mu spletkarim iza leđa i da ću se urotiti protiv njega, napisala je autorka portala tinybuddha.

Ne samo da je njegovo ponašanje bilo zbunjujuće, bila sam potpuno slomljena. Kako ne vidi koliko ga volim? Kako ne razume da je on jedini za mene? Kako ne vidi da ja imam oči samo za njega i da ga nikad ne bih namerno povrijedila? I dalje sam ga volela. Bila sam sigurna da će moja ljubav biti dovoljna. Da će uskoro shvatiti koliko mi znači i dobiti taj osećaj sigurnosti. I dalje sam bio uverena da je naša ljubav večna. Ali stvari su sve više izmicale kontroli. Kad bih izašla iz prodavnice, već nakon pet minuta usledili bi izlivi besa. Kako sam želela da izbegnem svađe, moj život izvan veze s nim, postajao je gotovo nepostojeći.

Sve što sam napravila bilo je pogrešno. Ako sam gledala kroz prozor, razmišljala sam o drugim muškarcima. Ako ga nisam javno držala za ruku, pokazivala sam da sam slobodna. Poseta prijateljima ili porodici postala je moguća kao i let na Mesec. Možda vam je već nakon par rečenica postalo jasno da sam bila u braku sa narcisom. Danas i ja to razumem. Ali dopustite mi da naglasim da je pre 15 godina malo ljudi govorilo o narcisoidnosti i naravno da sam bila zaslepljena emocijama.

Nakon nekoliko godina braka susrela sam se s pojmom "narcis", a kad sam počela istraživati, otvorio mi se jedan novi svet. U člancima o karakteristikama narcisa odmah sam ga prepoznala. Bila sam u šoku. Glas u mojoj glavi govorio mi je: "Mora postojati drugi način." Mislila sam da je taj glas samo moje ludilo i svađala sam se s njim, ali on nije popuštao.

Na kraju sam ga poslušala i shvatila da mi je moj suprug samo došao pokazati delove koje još nisam zacelila. Odnosno, šta treba da učinim da volim i da živim za sebe. Shvatila sam da se moj muž nije ponašao prema meni onako kako sam ja prema njemu; ponašao se onako kako sam se stvarno osećala i ponašala se prema sebi. Stalno sam mu davala svu svoju ljubav, dok sam sebe potpuno zapostavljala.

Odjednom mi je postalo jasno da ću se isceliti jedino ako ga zauvek ostavim i vratim se svom životu i ljubavi. Znala sam da mogu biti bolje, da ponovo mogu da budem srećna. Svojom ljubavlju nisam mogla izlečiti i spasiti našu vezu, ali sam shvatila sam da svojom ljubavlju mogu izlečiti sebe i spasiti sebi život. Od tada je moj život procvetao. Počela sam sebi da pružam ljubav kakvu zaslužujem.

Na početku naše veze bila sam sigurna da smo suprug i ja suđeni jedno drugom. I danas mislim isto; celo to iskustvo i jeste bilo namenjeno meni. Njegov posao bio je da mi pokaže neizlečene delove mene i nauči me kako da se vratim sebi. On nije bio iscelitelj mojih rana, ali je bio njihov pokazatelj.

Izvor: Sensa.story.hr