Ljubav ne bi trebalo da boli - to je prva stvar koju treba zapamtiti. Ljubav je ljubazna, nežna i strpljiva. Ako boli, to nije ljubav.

Ne postoji ljubav kada u vezi postoje manipulacija, nasilje, ruganje... Odnos u kojem vaše samopouzdanje opada, ne osećate se sigurno i svakog dana polako gubite osećaj vlastite vrednosti - to nije ljubav, niti partner za vas.

Ne postoji idealan muškaraca, kao ni idealna žena - svako ima svoje vrline, prednosti i mane. Ali partner koji zuaslužuje vašu ljubav je neko ko vas nikada neće poniziti, neće vas iznov akritikovati, već će vas voleti baš takve kakvi jeste. On će vas podržati i pomoći, inspirisati i motivisati da postanemo bolji.

Pravi muškarac provodi vreme sa ženom koju voli, pažljiv je i pokazuje iskrenost i otvorenost, a ne lažne fraze i prazna obećanja. On će joj biti veran i odan, a ona će mu odgovoriti istom merom. Poverenje je kiseonik u ljubav, bez njega ljubav umire.

Pravi muškarac brine o svojoj ženi. Za njega je važno da ona ne bude povređena. Stoga pazi na svaku svoju reč i delo. Pravi muškarac je uvek tu i uvek je pouzdan. U trenucima sumnje podsetiće voljenu ženu koliko je savršena i lepa. On je uvek na njenoj strani.

Pravi muškarac poštuje utvrđene granice svoje žene. On zna da ona i njeno telo nisu njegovo vlasništvo. On poštuje izbor svoje žene. Čak i ako su u braku, to ne znači automatski pristanak na stvari koje ona ne želi.

Pravi muškarac nikada neće rasplakati ženu - on želi da njen osmeh nikada ne nestane. Stoga se u svakoj prilici trudi da joj učini nešto prijatno, priredi iznenađenje u znak zahvalnosti što je tu., uz njega. Želi da vidi svoju ženu samouverenu, uspešnu, blistavu. Ne pokušava da je menja, već je voli upravo zbog autentičnosti i jedinstvenosti.

On je poidržava u karijeri, čak i kada se svi okrenu od nje, on će ostati uz nju da je bodri. Čak i kada sama izgubi veru u sebe, nežno će se podići i pomoći joj da leti.

Pravi muškarac je osoba na koju žena uvek može da se osloni. Šta god da se desi u životu, možete mu sve reći, sve priznati, bez brige da će ismevati ili ignorisati.

Ljubav je dvosmerna ulica. Pesma u kojoj se spajaju dva glasa. Da bi veza bila istinski srećna i uspešna, oba partnera treba moraju da rade na tome. Razmislite kakve su vaše ljubavne želje, šta želite da postignete, a šta da izbacite iz svog života. Rešite se iskustva iz prošlosti i budite iskreni, svoji i spremni da novu ljubav primite u svoje srce. Tada se može pojaviti partner kakvog zapravo i zaslužujete.

Izvor: Sensa