Kako nekome možemo da pokažemo da ga volimo? Mnogo je načina- rečima, gestovima, ponašanjem, brigom… Da li možemo nekoga naterati da se zaljubi u nas? Ne postoji ljubav na silu, ali ako međusobna naklonost postoji i pokoja iskra, onda možemo malo “ubrzati stvari”. Sve počinje sa nekoliko jednostavnih reči.

To nisu “volim te” na koje svi pomislimo niti “želim te”. Nije ni “spremila sam ti ono što voliš” niti “hajde da vodimo ljubav”.

Sve ove reči upućuju na to da nam je do nekoga stalo ili da ga pak volimo. Svi volimo da ih čujemo, prija nam da znamo da smo nekome poželjni, da misli na nas, da smo mu bitni, da brine. Međutim, dok izgovaramo ove reči, imamo određena očekivanja- da nam na naše “volim te” druga strana odgovori istovetno, da na “želim te” dobijemo emotivni ili telesni odgovor...”Spremila sam ti ono što najviše voliš” govori o tome da težimo zajedničkom životu

Postoji još nešto što možete reći, a što je mnogo moćnije i ne šalje poruku da očekujete nešto zauzvrat. To je “verujem ti”. Ovim rečima vi poklanjate svoje poverenje nekome, bezuslovno mu verujete, prepuštate mu se u potpunosti. To je ono najintimnije i najdragocenije što nekome možete dati. Kada voljenoj osobi kažete "verujem ti", to znači da je prihvatate takvu kakva jeste, sa svim vrlinama i manama. To znači da u nju imate bezgranično poverenje i da verujete da vas neće povrediti niti izdati.

Kada nekome kažete “verujem ti” to treba da mu bude dodatna motivacija da bude još bolji, da opravda vaše poverenje i da vas ne razočara. Da li ste pronašli osobu kojoj bezuslovno verujete?

Izvor: Sensa