Jedna veza vam nije uspela, zatim druga, treća... Prelazite iz jedne neuspele u drugu, s novim nadama i očekivanjima da je ovog puta to to, ali ispostavi se da je samo još jedan promašaj... Pitate se šta nije u redu, zbog čega stalno nailazite na pogrešne? Ali šta ako nije problem u drugima već u vama? Donosimo vas nekoliko razloga zbog kojih ne uspevate da pronađete pravu ljubav

1. Vidite samo ono što želite da vidite

Terapeuti to zovu „projekcija” – a događa se kada ne vidite prave kvalitete osobe, već samo ono što želite da vidite, tj. što ste osmislili sami. To znači da ne želite da vidite ono što je loše kod druge osobe, pravite se da problem ne postoji

2. Zaljubljujete se u emotivno nedostupne ljude

To što vas je neko pozvao na sastanak ili se dopisuje s vama ne znači da je slobodan. Možda je oženjen, ima porodicu, živi u drugoj državi… Neki to otvoreno kažu, neki pak kriju jer žele samo malo zabave… Postoji mnogo emotivno nedostupnih ljudi s kojima ne bi trebalo da započinjete bilo šta jer ćete samo biti povređeni.

3. Volite pogrešne momke

Svako ili bar većina nas ima neki određeni tip muškarca koga podsvesno traži. Međutim, uopšte ne mora da znači da je taj tip dobar za vas. Na primer, savršeno zgodan i lep ali nezreo. U početku vam je simpatično što je vrcav, bezbrižan, živi opušteno i bez obaveza, ali onda shvatite da nije spreman da prihvati odgovornost niti da zaista odraste. Postoji određeni tip osoba koje treba da izbegavate po svaku cenu, a ako nastavite da se zaljubljivati u njih, slomićete srce iznova i iznova.

4. Mislite da niste vredni ljubavi

Dobijate ljubav koju mislite da zaslužujete. Ako duboko u sebi verujete da niste dostojni prave, duboke i trajne ljubavi, verovatno je nikada nećete naći. Morate da verujete da ste vredni ljubavi kao i svi drugi i da zaslužujete da vas neko iskreno voli.

5. Plašite se da se nekome prepustite

Mnoge plaši pomisao da se nekome otvore i pokažu mu ko su zaista. Što se više otvarate veće su šanse da budete povređeni. Međutim, ako niste spremni da rizikujete, nikada nećete dobiti ono što želite. Ne možete graditi zidove oko svog srca i oslanjati se na snažnu vezu sa svojim partnerom. Dok se ne učinite ranjivim i ne rizikujete, ne možete biti istinski srećni.

6. Ne znate šta želite

Mnogi misle da znaju šta žele ali često nije baš tako. Zamislite se dobro i pokušajte da definišete šta je to za čime istinski tragate i šta bi vas učinilo srećnim. Idite dalje od fizičkih karakteristika i razmislite o tome šta zaista želite, čak i ako mislite da to ne možete da dobijete.

Izvor: Sensa