Prvi ljubavni sastanak koji imamo s osobom koja nam se sviđa može da bude stresan, pun tenzije jer želimo da se predstavimo u što boljem svetlu, da budemo pametni, zanimljivi, da pokažemo smisao za humor, da uspešno flertujemo..U isto vreme, plašimo se da ne ispadnemo glupi... Evo nekoliko tema za razgovor koje će vam otkriti mnogo toga o potencijalnom partneru.

1. Hrana i navike u ishrani

Ova tema je uvek dobrodošla, a pogotovu ako je vaš prvi susret u kafiću ili restoranu. Podelite šta volite, kako kuvate ovo ili ono jelo, u kom restoranu je najbolji ovaj ili onaj specijalitet…

2. Interesovanja i hobiji

Ovo je jedan od najboljih načina da upoznate drugu osobu. Hobiji, strasti, interesovanja mogu mnogo da otkriju o karakteru, o navikama, stilu života… Biće još radosnije ako se ispostavi da se vaši ukusi poklapaju jer to povećava šanse da vaša veza ima budućnost.

3. Knjige, filmovi, umtnost...

Ako osoba voli da čita, to mnogo govori o njoj, isto kao i činjenica da ne voli… Podudarnost pogleda na svet umetnosti važna je komponenta za trajnost vaše veze. 

4. Sport

Ova tema može da bude zanimljiva iz ugla gledanja sporta i navijanja za određeni tim ili sportistu, ali i iz ugla načina života, sporta kojim se bavimo u slobodno vreme… Ako, na primer, oboje volite trčanje, to je nešto što vam je zajednilčko i otvara mnogo mogućnosti za produbljivanje odnosa. Ako se ne bavi sportom, to znači da je lenj i ne vodi računa niti o zdravlju niti o izgledu.

5. Kućni ljubimci

To može biti priča o vašem ljubimcu, prilika da saznate da li on voli životinje ili ne, kakav stav ima o držanju ljubimaca u kući… Ako vi na primer imate mačku, a on ih ne voli, to može da bude potencijalni problem.

6. Porodica i prijatelji

Da li osoba ima mnogo prijatelja , kako komunicira sa njima i provodi vreme, da li ima braću i sestre, kakav odnos ima s njima… Sve ovo će vam omogućiti da steknete prvu opštu predstavu o potencijalnom partneru, da li mu je porodica važna ili ne...

7. Putovanja

Još jedna univerzalna tema pomoću koje možete da saznate da li neko više voli komfor ili ceni slobodu, da li posećuje turističke atrakcije ili bira mesta za koje malo ko zna… Ako ne putuje, onda nema iskustva sa drugim kulturama i narodima i može da ima konzervativne stavove... 

Izvor: Sensa