Ponekada nam nije jasno da li mi nekoga privlačimo, a paradoskalno, ponekada nam nije ni najjasnije da li nas neko privlači. Navikli da živimo u sferi stalne racionalizacije, često ne primećujemo jasne znake privlačnosti. Saznajte po čemu možete jasno zaključiti da li između vas tinjaju osećanja.

7 znakova da vas neko privlači

1. Slično ponašanje

Ogledanje (mirroring) se dešava kada neko pokušava da se podsvesno poveže sa vama tako što odražava vaše ponašanje. Ako primetite da neko stavlja svoje telo u sličan položaj kao vi, ponavlja vaše izraze lica, moguće je da ga privlači vaše prisustvo i da to izražava kroz ove neverbalne gestove. Ovo je takođe jedan od razloga zašto parovi u dugogodišnjim vezama postaju sve sličniji jedni drugima; zbog ogledanja počinju da koriste slične izraze lica ili se slično smeju.

2. Fizički dodiri

Dok neki izražavaju svoju naklonost na suptilnije načine, drugi imaju tendenciju da izraze svoju privlačnost fizičkim dodirom. To mogu biti duži zagrljaji, tapšanje po ruci ili ramenu, možda su vam stavili ruku na leđa ili slučajno dotakli ruku... Obratite pažnju da li je osoba na ovaj način fizički aktivna sa svim ljudima, ili posebno sa vama.

3. Orijentacija tela

Kada nas neko privlači, naše telo će nesvesno signalizirati da želi da se fizički ili emocionalno približi tako što će se pomeriti direktno prema toj osobi. Čak i u većim društvenim krugovima, moći ćete da primetite da je telo ove osobe okrenuto u vašem pravcu. Osim torza, privlačnost može odati i orijentacija stopala – kada osoba uživa u razgovoru sa drugom osobom, stopala će joj biti okrenuta prema njima; ali ako želi da napusti razgovor, bar jedno njeno stopalo biće okrenuto u stranu.

4. Otvoreni govor tela

Ako vas neko privlači, verovatno je da će njegov govor tela biti opušteniji i otvoreniji u interakciji sa vama. Ako osoba drži svoje telo u ranjivijoj i otvorenijoj poziciji, to znači da se sa vama oseća udobno i bezbedno.

5. Podizanje obrva

Ovaj znak je možda teže uočiti, ali ako jeste, shvatite ga kao dobar znak. Podignuta obrva je mikro ekspresija, što znači da se na licu osobe pojavljuje samo na trenutak ili sekundu. Takvi izrazi su najizrazitiji znaci pravih osećanja neke osobe - čak i kada njene reči ili svesni postupci govore drugačije. Podignuta obrva ukazuje na iskreno iznenađenje i uzbuđenje.

6. Promena glasa

Da li ste ikada primetili da glas vašeg najboljeg prijatelja postaje sve viši ili dublji kada govori o nekoj osobi koja nju ili njega privlači? Istraživanja su pokazala da kada razgovaraju sa nekim ko ih privlači, ljudi nesvesno menjaju ton, jačinu i visinu svog glasa. Obratite pažnju da li se glas osobe promeni kada razgovara sa vama. Muškarci imaju tendenciju da promene svoj glas produbljujući ga kako bi naglasili svoju muževnost.

7. Rasejano ponašanje

Možda ćete primetiti da je određena osoba rasejanija i nespretnija kada je u vašoj blizini. Dok razgovara sa vama, ona može biti potpuno nesvesna ostatka svog okruženja, što ukazuje da imate njenu punu pažnju. Ovi znaci ukazuju na to da vas ta osoba privlači (platonski ili romantično), jer imaju problema da se koncentrišu na bilo šta osim na vas.

Izvor: Sensa. metropolitan.si