Ukoliko imate ovakva iskustva, postoji velika mogućnost da ste u vezi sa manipulatorom. Imali ste zakazanu večeru, ali on se nije pojavio. Ne uzvraća vam pozive. A na kraju kada se odazove i krivicu svaljuje na vas. Zapanjeni ste. Sledeći put kada se tako nešto dogodi krećete da sumnjate u sebe, a ne u vezu. Mislite da niste dovoljni dobri i pitate se šta radite pogrešno. Predstavljamo vam 3 stvari koje čine muškarci narušenog samopouzdanja.

1. Krivi vas za sve što se dešava loše u vezi

Reči mogu biti lek i otrov. Manipulator je svestan koliku moć ima reč, a pogotovo ukoliko ste senzitivna osoba, tačno zna šta će da vas uvredi i povredi. Nekada to čine podsvesno, a nekada svesno, što je još opasnije za partnerski odnos. Retko kada analiziraju sopstvene postupke, već isključivo prst uperuju u druge i smatraju da će nedostatak samopouzdanja popuniti ponižavanjem. Šta raditi kada vas neko krivi za sve? Odvojite vreme za sebe. Porazgovarajte sa bližnjima ili terapeutom kako biste situaciju sagledali iz objektivne prizme. Zapitajte se da li ste osoba koja drugoga krivi i optužuje ili ste krivac?

2. Posramljuje vas kako bi uzdigao sebe

Idu ka tome da vas posrame kako bi oni izgledali superiornije, a sve se to dešava upravo iz straha da ne pronađete nešto u čemu ste dobri i da to radite bolje od njih. Šta učiniti kada vas ponize u vezi? Najbolje je da izađete odmah iz odnosa koji je postao toksičan. Što duže ostanete u takvom odnosu, sve ćete teže moći da izađete jer će vas strah od napuštanja nadjačati.

3. Preko vaših leđa gradi svoj ego

Ovakav tip osoba je veoma privlačan drugima zbog harizme i šarma. Međutim sav taj njihov sjaj počiva na lažima. Osećaju se kao glavne zvezde i po svaku cenu žele da zadrže taj status u društvu. Svakim poniženjem, prouzrokovanom patnjom, njihov ego raste, a vi postajete sve nesigurniji i nesrećniji.

Život je suviše kratak da biste ga proveli sa nekim ko ne vidi u vama vrednost i ko vas ne čini srećnim. Sve što vas ne ispunjava menjajte, nebitno da li je to posao, prijatelj ili partner. Za nekoliko godina život će vam biti spokojniji i bićete ponosni što ste uspeli da se izborite za sebe.

BONUS VIDEO:

LAJFKOUČ O NESIGURNOSTI U DANAŠNJEM SVETU! Tinejdžeri ne mogu da razvrstaju stvarnost od filtera: OVO JE NJEN SAVET! Kurir televizija

 Izvor: Sensa