Sav spiritualnirad se svodi na stvaranje bolje i srećnije osobe u sebi. Lakše je nego što se čini!

Pre svega ne smemo u svemu što nam se događa videti lošu karmu. Jasno moramo razdvojiti karmičke teškoće od onih koje stvaramo svojim lošim izborima, odlukama i delovanjem. Uvek moramo biti u stanju razdvojiti vlastite greške i kad smo žrtva loših okolnosti. Nije sve što nam se događa karmički balast.

Mnogi ljudi vide sebe kao žrtve lošekarme, nemoćne da to promene. Nije istina. Bez obzira kakvu ste karmu doneli u ovaj život, možete to promeniti. Doslovno značenje karme – "čin" – podrazumeva potencijal za promenu, a promena se postiže stvaranjem dobre karme.

Kako to činiti?

Na mnogo načina, nabrojaćemo samo neke….

1. Vodite svoj spiritualni dnevnik

Svaki put se nagradite za pobedu nad svojim slabostima i za dobre odluke i istrajnost u odluci.

2. Činite dobra dela

Ovo je najlakši i najbolji način stvaranja dobre karme… Ako širite pozitivnu energiju, primićete tu istu pozitivnu energiju natrag, možda ne odmah, ali sigurno kad vam bude najviše trebalo.

Pomagati možete na puno načina, od pomoći starijoj osobi da pređe ulicu, davanju sirotinji, pomaganju beskućnika, učestvovanju u humanitarnim akcijama, itd… dajte i dobićete.

3. Poslušajte Univerzum ili vlastitu intuiciju

Ako vas ljute beskrajna čekanja u dugim redovima ili čekaonicama, umesto da se ljutite i prigovarate, razmislite o tome što vam Univerzum pokušava reći (lekcije strpljenja, možda?).

Lekcije koje treba naučiti su oko vas – trebate samo čuti poruke, pravilno ih protumačiti i primeniti.

4. Promenite nešto u svom životu, naučite nešto novo, upoznajte nove ljude

Ako posećujete ista mesta svaki dan, vidite iste ljude i činite iste stvari i ako primećujete da imate “lošu sreću”, stalno privlačite slične ljude i ponavljaju vam se slični ili čak isti neželjeni događaji… promenite stvari.

Univerzum vam možda pokušava pokazati postoji li nešto što biste trebali prestati činiti, ili da postoji nešto drugo s čime biste trebali započeti.

PageBreak

7 načina da lošu KARMU pretvorite u pozitivnu: evo kako se stvara dobra sudbina
Foto: Shutterstock 7-nacina-da-losu-karmu-pretvorite-u-pozitivnu-evo-kako-se-stvara-dobra-sudbina

5. Praktikujte duhovnu higijenu, molitvu, meditaciju, zdrav način života, feng shui

Mentalna, psihička, duševna i fizička zagađenja, kao i zagađen prostor oko vas u vaš život unose nered na svim razinama, zato redovno praktikujte metode duhovne higijene.

Feng shui (ima i drugih metoda koje deluju slično) izbacuje negativnost iz vaših prostora, stvarajući prostor za protok pozitivne energije kroz vaš dom, a i unutar sebe, pomažući vašoj karmi da se poboljša. Pomažu i sve druge metode čišćenja.

6. Opraštajte, stalno…

Opraštajte drugima, ali ne zaboravite oprostiti i sebi. Teret krivice, srama i straha, može blokirati sve vaše napore u duhovnom rastu. Praksa praštanja ima dvostruki efekat po pitanju karme.

Vi ne samo da stvarate dobru karmu za sebe nego možete pomoći i drugoj osobi da se oslobodi negativne karme.

7. Ako ne možete sami, potražite pomoć

Kada jedanput shvatite koja iskustva i osobe privlačite u svoj život da biste mogli odraditi lekcije koje trebate odraditi, spremni ste promeniti svoju karmu. Sve vaše misli i emocije, bez obzira koliko ste ih svesni ili ne, utiču na druge ljude i ogledaju se u vaš svet, kao i obratno.

Sve misli su energija koja šalje vibracije koje utiču na celo okruženje, počevši od vašeg vlastitog tela do svakog aspekta spoljnog sveta… sve ljude, životinje, biljke i sam Univerzum…

Prilagođeno sa: Magicus