Proleće je period kada se posvećujemo fizičkoj detoksikacoiji, čistimo telo od teške hrane, izbacujemo toksine, konzumiramo sveže biljke, voće, povrće. Ali, pored brige za telo, ne zaboravite na dušu i svoj fizički prostor - proleće je sjajno vreme i za energetski detoks.

Sve te negativne vibracije, teške emocije, lošu energiju koju vučete još iz prošlosti - sve ovo sada ide napolje, odlazi, a vi ste spremni za nov život u koji ulazite raširenih krila. Evo koje 4 stvari treba da uradite kako biste očistili energiju ovog proleća:

1. Prolećno čišćenje uma - Da li ste često zaglavljeni u istim negativnim i pesimističnim mislima. Opsesivne misli vas hvataju poput plen ai ne dozvoljavaju vam da se iščupate iz njihove zamke. Kada se pojave ovakve misli, možete početi da ih čistite sa mantrom. Na primer, "Stvari stalno idu u moju korist"; Ili "Danas ću gledati sve sa svetlije strane." Čitajte inspirativne knjige koje poboljšavaju vaše opšte raspoloženje, umesto negativnih vesti fokusirajte se na one priče koje vraćaju nadu i veru. Kada fokus promenite iz negativnog u pozitivno, brzo ćete primetiti kako se bolje osećate i da se situacija menja.

2. Detoksikacija kuće u trajanju od 7 dana - Nakon što očistite svoj um, usmerite svoj trud na energetsko čićenje doma. Možete zapaliti malo žalfije ili tamjana, koristiti zvonce/zvono ili poprskati kuću nekim aromaterapijskim sprejevima. Obiđite svoju kuću i pustite da dim žalfije, zvuk zvona ili miris spreja učine svoju magiju i osveže energije. Ako je energija teža na određenom mestu, na primer u radnom prostoru ili spavaćoj sobi, ili ako je energija uspavana u prostoru koji ne koristite često, odvojite malo vremena i očistite prostor koristeći tehnike koje smo ranije spomenuli. Tokom energetskog čišećnja kuće takođe s emožete poslužiti afirmacijama: "Donosim svežu i pozitivnu energiju u svoj dom"; "Ljubav i harmonija žive u ovoj kući".

3. Provodite što više vremena u prirodi - Priroda ima zapanjujuću sposobnost da očisti energiju. To je razlog zašto se pojedinci osećaju tako tiho i fokusirano nakon što šetaju parkom u komšiluku ili sede pored reke. U slučaju da živite u gradu i ne možete stalno da idete u prirodu, kupite sukulente ili sobne biljke - malo zelenila doneće sjajnu atmosferu u dom! Priroda uspostavlja ravnotežu naše energije.

4. Ostavite svoju prošlost u prošlosti - Da li postoji nešto u vašoj prošlosti za šta se još uvek borite da sebi oprostite, uprkos činjenici da ste učinili sve što ste mogli da kontrolišete stvari i naučite svoje lekcije? Ako je odgovor potvrdan, vreme je da to ovog proleća PUSTITE. Osvestite da prošlost ne možete promeniti, ali možete odlučiti da ona ne utiče na vašu sadašnjost i budućnost. Otpustite svako loše iskustvo i recite "Sada sam slobodna." Živite u sadašnjem trenutku.

Izvor: Sensa