Energija koju donosi mesec januar podstiče nas da se povučemo u sebe, u svoje dubine. Ukazuje nam koliko je važno da mislimo na sebe, svoje potrebe i da brinemo o sebi. Pronalazimo svoju svrhu i misiju, povezujemo se sa svojom prirodom. Trenutak je da krenemo životnom stazom koj nas vodi baš tamo gde želimo - do svoje prave svrhe! Sada je vreme da svako ponovo otkrije svoju suštinu, misiju, svrhu u svetu i ljubav. Svetlost uvek sija u nama, kao što sunce uvek sija iznad oblaka.

Energija januara nas pokreće na promene, sabotira naše strahove i podstiče nas na novi početak. Sve ono iz prethodne godine što nam nije prijalo i sabotiralo nas je, treba otpustiti i osloboditi ga se zauvek. Januar otvara prolaz do velikih ciljeva i snova, prostor da iskoristimo svoje talente, moći i potencijale. Mesec u kojem moemo započeti nešto dobro, što se može preneti na celu godinu. A najbolje što možete učiniti jeste da postanete najbolja verzija sebe.

Evo kako da maksimalno iskoristite moćnu energiju u januaru 2022. godine:

- Pokušajte sebe manje da kritikujete, ali se podstaknite na učenje životnih lekcija, najpre iz iskustva. Sve što ste u životu stekli, od znanja i vrlina, do materijalnih stanja - to je vaša moć. Iskoristite je!

- Januar donosi promenu u vašim mislima - odlično je vreme za rad na sebi, za čitanje knjiga, za meditaciju i šetnju prirodom. Hajde da budemo najbolje društvo za sebe. Hajde da se odmorimo, da rasteretimo telo. Hajde da pijemo više vode, udišemo svež vazduh, krećemo se i spavamo više. Tako zvuči jendostavno, zašto onda ne pokušati?

- Ljubav prema sebi bez zamki egoizma i kreiranje zdravih granica u odnosima - Januar je vreme kada morate učiti kako da volite sebe istinski. To nije egoistična ljubav, već čista podrška vašem biću. Takođe, važno je uspostaviti zdrave granice u odnosima sa prijateljima, porodicom, partnerom, kao preduslov da ćete sačuvati zajedništvo i slogu tokom cele godine. Osoba koja ne poštuje vaše granice nije osoba koja vas iskreno voli. Osoba koja vas zanemaruje nije osoba koja bi u vaš život unela nešto lepo. Osoba koja vas ne voli sigurno vam neće doneti ljubav.

Energija meseca januara donosi važnu poruku - Ne tražite ljubav izvan sebe! Potrudite se da ne zavisite od drugih, zaštitite se od toksičnih ljudi i živite punim plućima, baš onako kako vaše srce žudi!

Izvor: Sensa