Kad su vam um i srce istinski otvoreni, obilje teče prema vama lako i bez napora, poručuje duhovni učitelj DipakČopra. Ovaj poznati indijski guru redovno odgovara na pitanja čitatelja. Jedan od njih pita što učiniti ako naša energija odbija druge.

Pitanje:

"Nadam se da možete odgovoriti na moja pitanja ili mi pružiti vođstvo jer očajnički mi je potreban odgovor. Često čujem kako ljudi imaju energiju koja privlači ili odbija druge. Niko ne govori šta treba učiniti ako je naša energija negativna ili odbija ljude od nas. Kako to promeniti? Kako se unosi pozitivna energija? Ceo svoj život jednostavno odbijam ljude, a ne znam zašto. Zbog toga sam depresivan i osećam da se ne uklapam."

Odgovor:

"Vaše je suštinsko biće neograničen izvor pozitivne energije, ljubavi i radosti. Ne morate učiniti ništa da biste to privukli sebi – jedino treba da prevaziđete svoja mentalna i emocionalna ograničenja da biste to iskusili i pustili da zrači iz vas poput upaljene sijalice. Svoje istinsko JA doživljavate putem meditacije, kad je vašem umu dopušteno da ide dalje od uobičajenih misli i osećaja i potom iskusi vlastitu pravu prirodu i prožme se mirom, srećom i jasnoćom. Nakon meditiranja, tokom dana, ta unutrašnja prisutnost zrači kao ljubaznost, prijatnost, prijateljska nastrojenost, i te će kvalitete prirodno privući ljude bliže vama."

Izvor: Sensa