Postoji običaj koji kaže da nikada ne treba ići kod nekoga u goste praznih ruku. Mnogi ljudi ovaj običaj pogrešno tumače, smatrajući da je sramota da idete kod nekoga i nešto mu ne kupite. Zapravo je svrha ovog gesta nešto posebno, važno za sreću i sudbinu, kako vašu, tako i sreću drugih. Zašto je važno da u nečiji dom ne idemo praznih ruku,. najbolje je objasnio DipakČopra, poznati indijski guru i lekar alternativne medicine.

Čopra ističe da je jedna od najvažnijih stvari koje je naučio u detinjstvu to da nikada ne dolazim nikome u kuću praznih ruku, da nikada ne dolazim nikome bez poklona. Isto to je Čopra preneo na svoju decu, a zabluda je da taj pokon mora biti nešto veliko i skupo. Kako Ćopra navodi to može biti jedan cvet, poruka ili razglednica na kojoj ćete napisati svokja osećanja prema osobi kod koje dolazite u dom, ili joj nešto poželeti. Možete doneti kompliment. Možete doneti molitvu. "Kada sretnete nekoga, možete mu tiho poslati blagoslov, poželeti mu sreću, radost i više smeha. Ova vrsta prećutnog poklona je veoma moćna." - ističe Dipak Čopra.

Zašto je važno da uvek ponesete poklon u nečiji dom? Čopra govori: "Odlučite da date gde god da idete, kome god da se obratite. Što više dajete, zahvaljujući čudesnom delovanju ovog zakona, dobijate. A kada primite više, povećava se i vaša sposobnost da date više. Naša prava priroda su bogatstvo i obilje, po prirodi smo bogati, jer priroda podržava svaku našu potrebu i želju. Ne gubimo ništa, jer je naša suština čisti potencijal i beskrajne mogućnosti."

Zaključak jeste - Dajte od srce i vi ćete dobiti. Kroz ciklus darivanja, počinje da kruži energija obilja i radosti!

Izvor: Sensa