Neverovatno je kako vreme leti! Godišnje doba se ponovo polako menja. U nekim delovima sveta ravnodnevnica označava početakjeseni, dok je u drugim delovima sveta stiglo proleće. Ravnodnevnica uvek predstavlja period transformacije i prelaska iz nečega što će se uskoro završiti u nešto novo i uzbudljivo.

Energije tokom ovih ciklusa zaista osnažuju i revitalizuju, pa samo napred i iskoristite to maksimalno. Budite dovoljno hrabri da bacite sve slojeve koje ste davno prerasli. Prihvatite promene i nove početke, ali nemojte se previše zanositi vetrovima promena, koji sada duvaju jače nego ikad. Ne zaboravite da ostanete prizemljeni i obratite se majci prirodi za pomoć ako se osećate izgubljeno i usamljeno.

Drveće, okeani, reke, jezera, pa čak i stene odaju smirujuće, umirujuće i negujuće vibracije. Oni su ovde hiljadama godina, hrabro su prolazili kroz mnoge oluje i izdržali teške uslove, ali su i dalje spokojni i puni mudrosti. Isto važi i za kristale. Kristali su neverovatno inteligentni i svako ko je radio sa njima neko vreme zna njihovu sposobnost da pomogne i ubrza izlečenje na svim nivoima - fizičkom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom.

Evo četiri prekrasna kristala koje treba da nosite u ovoj jesenjoj sezoni. Izaberite jedan ili dva od njih prema sopstvenoj intuiciji.

Crveni jaspis

Crveni jaspis je savršen kristal za bilo koji prelazni period, jer vam pomaže da pristupite izvorskoj energiji ili energiji životne snage koja teče kroz sve nas u svakom trenutku. Daje vam snagu i vitalnost i pomaže vam da prevaziđete bilo koju vrstu umora, tako što vas napuni snažno okrepljujućom energijom. Takođe pojačava seksualnu strast u odnosima i strast prema životu uopšte. Crveni jaspis daje vam hrabrost i samopouzdanje da se zauzmete za sebe i sa ubedljivošću i jasnoćom rešite svaku nezdravu situaciju. Čini da ostanete odlučni pred izazovima i preprekama koje vam život može doneti, a istovremeno privlačite uzbudljive nove mogućnosti. Pomaže vam da nastavite sa svojim životom i ostavite prošlost iza sebe, tako da se možete osećati entuzijastično i energično ispuniti svoj pravi potencijal.

Malahit

Ovaj kristal je za jesen i proleće zbog njegovih jedinstvenih i izuzetno moćnih svojstava. Ako postoji oklevanje, strah od promene ili sumnja u sebe u kom pravcu da krenete u svom životu, Malahit će vam doneti jasnoću i obnovljeni osećaj svrhe. To je osnažujući kamen transformacije, ponovnog rođenja i obnove. Njegovi očaravajući uzorci tamnih i svetlo zelenih nijansi simbolizuju isceljenje, rast, obilje i sveže početke. To je savršen kristal ako imate duboko ukorenjenih bolnih problema ili rana iz prošlosti koje se borite da ih otpustite. Malahit se od davnina koristio kao moćan talisman za zaštitu od negativne energije i zlih duhova. Čuvaće vas dok putujete na udaljena mesta, a takođe će vam dati i samopouzdanje za istraživanje nepoznatog i otkrivanje novih horizonta.

Ćilibar

Ćilibar zapravo nije kristal, već fosilizovana smola drveta. Uprkos tome, savršen je dodatak vašoj kolekciji lekovitog kamena za jesen/proleće zbog svojih uravnoteženih i podržavajućih vibracija. Pošto jantar potiče od drevnih stabala koja su rasla na Zemlji pre više hiljada godina, on poseduje izuzetno moćnu energiju i iskonsku mudrost. Pomaže vam da sa milošću i stabilnošću prođete kroz promene i prilagodite se novim okolnostima. Ćilibar leči i otvara blokade u čakri solarnog pleksusa, vraćajući vam radost života sa toplom, sunčanom i čudesno negujućom energijom. Unesite ćilibar u svoj život, kako biste privukli prosperitet i sreću i uklonili negativnu energiju. Ćilibar će takođe povećati vašu hrabrost i ulepšati vam dan!

Oniks

Evo kristala koji je teško pobediti što se tiče snage i zaštite. Oniks stvara neverovatno moćno zaštitno polje oko vaše aure, štiteći vas od curenja energije i energetskih vampira. Štaviše - on zapravo leči auru i pomaže u zatvaranju postojećih rupa ili curenja unutar vašeg energetskog polja. Ima tako ogromnu zaštitnu moć da vas štiti od nepotrebnih nevolja, nesreća i negativnih iskustava. Ako ste skloni da sumnjate u sebe na svakom koraku, Oniks je pravi kristal za vas, jer brzo oslobađa opsesivno premišljanje i samokritiku. Pomaže vam da povratite moć nad svojim životom, da se zauzmete za sebe i ne dozvolite nikome da učini da se osećate malim ili nedostojnim. Naći ćete hrabrosti da izađete iz svoje zone komfora i presečete kontakte sa otrovnim ljudima ili situacijama, kako biste zaista napredovali i napravili novi početak.

Izvor: Sensa