Vekovima je menstrualni ciklus tabu tema, pa čak i danas u pojedinim delovima sveta nije jednostavno pričati o tome. Ukoliko imate bolne periode, posavetujte se sa svojim ginekologom, a do tada isprobajte i dodatne metode za ublažavanje bolova.

Dozvolite sebi da se osećate blagosloveno i budite nežni prema sebi prihvatajući Boginjuu sebi tokom ciklusa. Brinite o sebi i negujte se, kako biste se osećali harmonično i mogli da primite ovu božansku energiju direktno sa izvora, jer tako negujete i ženski princip.

Ukoliko osećate bol tokom menstruacije i imate neprijatne prateće simptome kao što su glavobolje, nadutost, akne, promene raspoloženja i stomačni grčevi, može ih olakšati energija i vibracija kristala, koji rezonuju upravo sa tim stanjem.

3 moćna isceljujuća kristala sa blagotvornim efektima na bolan menstrualni ciklus:

1. Heliotrop

Za Heliotrop se veruje da predstavlja moćan talisman za zaštitu, koji nas čuva od energetskih vampira i toksičnih, loših situacija. Ovaj kamen takođe nosi izuzetno jaku energiju Zemlje, povezuje nas sa njom i ima uzemljujuće efekte. Zato može da ojača našu snagu i energiju tokom i pred menstrualne tegobe, naročito kada se osećamo slabo i umorno. Heliotrop se vekovima koristi za čišćenje krvi. Njegova moć leži u tome da detoksikuje organe, pa je vrlo cenjen među poznavaocima kristala. Tokom mensturalnog ciklusa može da podrži rad hormona, imuni sistem, bolove i da olakša predmenstralni sindrom. Takođe, ovaj kristal može da ojača našu kreativnost. Možete da ga nosite u vidu nakita ili da ga stavite na bolno mesto tokom menstruacije.

2. Morganit

Pri olakšavanju bolova tokom menstrualnog ciklusa može vam biti vrlo blagotvoran i Morganit, divan kristal božanske ljubavi. On vibrira nežnošću, saosećanjem, i pomaže nam otvorimo sovju srčanu čarku i oslobodimo se emocionalnih trauma. Morganit nas podseća na to da oprostimo sebi i naučimo se tome da budemo nežni prema sebi. Neretko smo oni koji sebi nanose najviše bola i patnje, svojim samoosuđivanjem i time što ne možemo da oprostimo sebi. Suptilna isceljujuća vibracija Morganita će vam poboljšati rapsoloženje, umiriti pms simptome i izbalansirati hormone. Iskoristite Morganit kada ste previše emotivni i pomoći će vam da budete smireniji i harmoničniji kada je u pitanju vaše mentalno i emocionalno stanje.

3. Labradorit

U svojoj suštini, Labradorit je kamen magije i zaštite. Ima kombinaciju plavih i zelenih nijansi, koje podsećaju na mističnu polarnu svetlost. Labradorit je kamen visoke vibracije, koji pomaže da se konektujemo sa duhovnim ravnima. Mnogi su shvatili da ih tokom menstruacije privlači mistično. Upravo nam ovaj kristal pomaže da otključamo svoje vidovnjačke sposobnosti i da postanemo spiritualni. Treba da shvatimo da u trenucima kada smo spremni da dajemo i da primamo energiju, da smo upravo tada najviše i zaštićeni. Tokom menstruacije se možemo osećati naročito osetljivo i ranjivo kada su u pitanju druge energije. Upravo tada nas kristal Labradorit okružuje snažnim štitom, koji sprečava da naša energija curi.

Izvor: Sensa