Kraj godine je period kada bi trebalo dublje da se posvetimo sebi, svom unutrašnjem stanju, mislima, emocijama, započnemo put promena, ali ono što nam nedostaje za to jeste - VREME. Usled praznične euforije, kupovine, ukrašavanja kuće, gužve, planiranja, pripreme hrane - mislimo na sve osim na sebe! Baš u periodu kada treba da započenemo proces pozitivne transformacije, izbacimo negativno, a privučemo pozitivno, naša pažnja i energija se rasipaju na sve strane. Vreme je da ovo promenite!

Izdvojite svakog dana najmanje 15 minuta za sebe i posvetite se čišćenju energetskih kanala. Evo šta treba da izbacite iz života na kraju svake godine, da bi se u novoj dogodile srećne i važne okolnosti:

- Odbacite sve nepotrebne razgovore i prestanite da slušate tuđe negativne priče
- Nemojte raditi nešto za drugoga pod ubeđenjem da morate, već pod energijom koja odiše "ja to želim".
- Izbacite iz glave sve one misli iz prošlosti koje nepovoljno utiču na vaše raspoloženje.
- Očistite svoje srce od razmišljanja o budućnosti i strahovima koji još ne postoje, a možda se neće nikada ni dogoditi.
- Prestanite da pokušavate nekome nešto da dokažete i promenite nečije gledište. Izbegnite sukobe i rasprave koje vam samo donose negativnost, kako u realnom životu, tako i na društvenim mrežama.

Počnite da radite na stvarima koje smo pomenuli. Istina je da se oni neće preokrenuti preko noći, ali svaki trud i korak člini vas bližim cilju. Umesto da se prepuštate talasima gužve, stresa, nervoze i negativnosti, počnite da komunicirate sa pozitivnim ljudima, radite svoje omiljene stvari, bavite se hobijem, prošetajte, sedite u tišini sami, spavajte dodatnih sat vremena... Uradite sve stvari koje vas raduju i čine ispunjenim, jer kada "moram" zamenimo sa "želim", život zaista dobija svetlije nijanse.

Slušajte svoje srce i intuiciju - unutrašnji glas je vaan u ovo doba godine. Dopustite da vam se dogode slučajni susreti, neka se planovi promene u zadnjem trenutku i neka sve ne bude savršeno, ali vi pratite tok. Taj tok će vas možda odvesti baš tamo gde vi želite, a da toga niste itrenutno svesni. Ne opirite se promenama već kroz njih rastite!

Izvor: Sensa