Jelena Đoković stalno putuje, seli se sa jednog mesta na drugi sa decom, mama je dva mališana, supruga najboljeg tenisera na svetu, i direktorka Novak Đoković Fondacije. U trenucima kada bodri svog supruga, Jelena i dalje ostaje smirena, čak i kada tenzija dostiže vrhunac. Kako joj to polazi za rukom?

Jelena redovno u intervjuima i na drušrtvenim mrežama govori o ličnom razvoju, a prema njenim objavama dosta vremena provodi u prirodi.

"Uvek u potrazi za mirnim, tihim mestima. Iza mene su klinci, vriste i pevaju u isto vreme tako da se ne čuju samo ptičice iako to možda tako deluje na slici. I dalje sam u procesu vežbanja kako da skrenem svoju pažnju na umirujuće zvuke čak i kad je galama oko mene. Za sve treba upornost, strpljenje i trening. Desi se i da osedim u procesu ali vredi." - objavila je Jelena u opisu jedne od svojih fotografija na kojima se vidi kako se opušta pored vode.

Takođe, Jelena Đoković sa porodicom rado posećuje prirodu, šume, mora, reke i trudi se da se maksimalno opusti, ali voli i da se potpuno osami. Jednom prilikom je napisala: "Volim da budem sama u prirodi. Potpuno sama. Ali moram da priznam, u početku kada stignem, osetim da me obuzme talas straha jer znam da sam uljez. Nekima bih i ja mogla biti plen."

Poznato je da se često bavi meditacjom u cilju opuštanja, a kako je navela, tokom jedne meditacije otkrila je nešto novo o sebi:

"Nedavno sam otkrila odakle dolazi moj podsvesni problem neprihvatanja da nisam savršena i da imam pravo na grešku. Takvo razmišljanje mi je otežavalo da kažem izvini kada pogrešim i uvek sam preskakala taj deo i pokušavala odmah da ispravim grešku kao da se ništa nije desilo."

Jelena i u najstresnijim trenucima izgleda smireno, a njena misija je da na tom miru radi neprestano:

"Živim po vrednostima zahvalnosti, poštenja, poštovanja, ljubaznosti, praštanja i ljubavi i pokušavam da ih primenim kroz sve što radim. Jedna od najtežih lekcija za koje se nadam da ću naučiti i vežbati svaki dan u svom životu je kako da volim sebe u potpunosti."

Izvor: Yumama