Čarolija novogodišnje noći uvek aktivira maštu i deci i odraslima, a kada se kazaljke u ponoć sklope, svako od nas zamišlja iskrenu želju od srca. Ovj trenutak praćen je snažnom i pozitivnom energijom koja može pomoći da ostvarite želju i privučete sreću. U raznim zemljama i kulturama postoje različiti običaji za zamišljanje novogodišnjih želja - evo koji rituali su najpopularniji:

1. Šaputanje želje jelki - Ako u prostoriji postoji jelka, onda treba izabrati najlepšu granu, šapnuti joj želju kada nema nikoga i odseći je. Stavite grančicu u čašu vode. Posle tri dana prebrojite pale igle. Ako je njihov broj paran, simbolično se smatra da će se onda želja sigurno ostvariti.

3. Za sledeći magični ritual biće vam potrebna najlepša kugla sa jelke. Napišite na papir svoju želju, a onda je ubacite u kuglu (potrebna je kugla koja mže da se otvori), okačite kuglu na jelku, a kada prođšu praznici, sačuvajte kuglu kao amajliju.

4. Realizacija sa hranom na trpezi. Ako želite da odete u inostranstvo, skuvajte nešto od nacionalnih jela ove zemlje. Ako je vaša želja novi dom, možete simbolično napraviti tortu u obliku kuće, možete ketering aranžirati u obliku automobila itd.

5. Kako bi se u vašem domu ostvarile novgodišnje želje, važno je da imate praznične "predmete sreće": mandarine, slatkiši, ukrasi, elegantnu jelku, vatromet; Važno je da dom bude uredan i čist, to pozitivno utiče na celokupno blagostanje.

6. U pravilnom formatu izgovorite svoju želju. Navedite mesto, vreme, marku (ako govorimo o predmetu), emociju koju će ova želja probuditi. Na kraju ne zaboravite da dodate afirmaciju "Moje želje se ostvaruju." Ova jasna formulacija šalje poruku šta tačno želite, a afirmacija podstiče ostavrenje.

7. Sve želje treba izgovarati u realnom vremenu sa zahvalnošću. "Hvala na bogatstvu"; "Hvala na dobrom poslu." Izgovorite i zahvalite se kao da se želja već ispunila.

8. Iako više niste dete, nije loše povremeno se zabaviti i razvijati maštu. Napišite pismo Deda Mrazu, zapečatite ga u kovertu i sačuvajte ga. Kroz par meseci pročitajte pismo. Ako vam se želja nije ispunila, može vas motivisati, ukoliko jeste, možete se zahvaliti.

9. Vizuelizacija pomaže u ostvarenju snova. Okačite sliku onoga što biste želeli da imate u sobi. Svaki put kada prođete pored nje ili vam upadne u oči, ponovite svoju želju.

Novogodišnje želje se ostvaruju ako iskreno verujete u svoje sposobnosti i u čuda. Važno je da želja bude iskrena i iz srca - svaka takva želja biće ispunjena!

Izvor: Sensa