Prva kiša meteora, odnosno zvezda padalica u 2022. godini očekuje nas u noći između 3. i 4. januara. Reč je o meteorskom roju Kvadrantida koji su aktivni od 28. decembra do 12. januara, ali je njihov vrhunac između 3. i 4. januara.

Tokom prethodnih dana nebo je bilo prekriveno novogodišnjim vatrometima, a sada nas očekuje jedan mali prirodni vatromet od zvezda padalica. Najbolje vreme za posmatranje je od 21 čas do 4:30 ujutru, a moguće je videti oko 10-ak meteora na svakih sat vremena.

Kišu zvezda padalica najlepše ćete videti ako odete u prirodu, na neko mesto van gradske svetlosti i zagađenje. Vedro nebo može biti prekriveno zvezdama padalicama, pa možete sa dragom osobom otići na kratak izlet i posmatrati zvezdanu čaroliju.

Svaka zvezda padalica je jedna želja, pa ne zaboravite da je zamislite kada ugledate kako svetlost proleže nebom. Želja treba da bude pozitivna, iskrena i iz srca, a veruje se da ne treba nikome da je otkrijete kako bi se ostvarila.

Nemojte sebe ograničavati sa željama, jer nikada nije kasno za novi san. Sve što želite je zaista moguće, samo ako zaista u to i verujete. Umesto svoje, možete zamsiliti želju i za neku dragu osobu, neka to bude jedan od vaših prazničnih darova.

Izvor: Sensa