Nova godina i Božić su praznici kada živimo u čaroliji, maštamo, zamišljamo želje, radujemo se, a neki mali običaji mogu nam dodatno ulepšati praznični duh i doneti sreću. Jedan od njih je izrada teglice želja i zahvalnosti koju možete napraviti za sebe, ali i za druge kao vid poklona.

Tokom praznika posebno je važno da trazvijamo zahvalnost, podsećamo nasebe na ličnu sreću, uspehe, an ljude koje imamo i stare želje koje su se ispunile, a onda da započnemo vizualizaciju i ispunjenje novih želja. U tome vam može pomoći izrada tegle želja i tegle zahvalnosti.

Potrebna vam je manja tegla koju ćete sami ukrasiti šljokicama, trakama, nalepnicama, onako kako vi želite. Preporučuje se da tegla bude ukrašena crvenom bojom, jer je ona simbol radosti tokom praznika. Ukrasite najlepše što možete dve manje tegle, a jedna će biti tegla zahvalnosti, dok je druga tegla želja. Isecite papir na manje parčiće i na svakom napuišite stavr na kojoj ste zahvalni u 2021. godini. Zapišite sve dobre stvari koje su vam se dogodile, kao i sve vaše uspehe, prepreke koje ste prešli i pobede. Savijte papiriće sa ispisanim rečima zahvalnosti u rolnicu, zavetite crvenom trakom ili koncem, pa stavite u teglu. Zatvorite, stavite teglu ispod jelke i u novogodišnjoj noći pročitajte na čemu ste sve zahvalni i to će otvoriti vrata za lepšu i radosniju energiju na početku 2022.

Isti postupak ponovite i sa teglom želja, ali tako što ćete na svaki papirić napisati po jednu želju. Važno je da želje budu jasno i precizno definisane. Na primer, - "Želim da kupim stan od 60 kvadrata u tom i tom delu grada;" "Želim da otputujem na Bali za 5 meseci." Važno je da jasno u želji istaknete vreme, mesto i predmet ispunjenje želje. Na ovaj način šaljete tačne i pozitivne vibracije Univerzumu i motiviđšete sebe da ispunite ono što želite.

Teglu sa porukama zahvalnosti otvorite za doček Nove godine i čitajte na čemu ste sve zahvalni u godini koju ispraćate. Dok, teglu sa željama otvarajte jednom nedeljno ui izvucite jednu želju, neka to bude vaša motivacija da ostvarite ono o čemu sanjate. Neka vas te želje podsete koji je vaš konačan cilj.

Najlepše je što tegle želja i zahvalnolsti možete napraviti i za drage osobe i poklonite im za praznike. Vi im napišite na čemu ste im sve zahvalnbi, nabrojte sve stvari kada su vam značili, a ono što želite da im poželite u Novoj godini, stavite u teglu želja.

Izvor: Sensa