Međunarodni dan žena ili 8. mart - dan kada slavimo moćnu žensku energiju, ali i praznik kada treba da razvijamo energiju radosti, zahvalnosti i da naučimo kako da nam svaki dan bude 8. mart. Hajde da ovaj dan ne bude samo praznik kada ćemo primati i davati poklone, već i dan kada ćemo se učiti ljubavi, prvenstveno ljubavi prema sebi.

Hajde da za 8. mart pokažemo koliko smo sebi važne, koliko smo ponosne na sebe i da ovaj praznik bude dobar start za pozitivnu promenu u našem životu. Predlažemo vam 8 lepih i magičnih stvari koje svaka žena treba da uradi za 8. mart, a koje mogu doneti sreću:

1. Ispunite svoje potrebe i želje - Na 8. mart priuštite same sebi nešto što oduvek želite. Idite u spa, uiplatite sebi putovanje, kupite sebi novu haljinu, upišite kurs o kojem ste odavno sanjali, počnite da plešete... Neka ovaj dan bude savršen za ispunjenje želja koje ste zapostavili - obradujte sebe!

2. Razvijajte ljubav prema sebi - Umesto da kritikujete sebe, stalno primećujete greške i nesavršenosti, pokušajte da razvijete zdravu ljubav prema svom biću. Ona je važna, lekovita i pomaže vam da razvijete samopouzdanje i pronađete mir. U ovome vam mogu pomoći i afirmacije, ali i vođenje dnevnika u koji ćete upisivati sve ono dobro što ste postigli.

3. Povežite se sa svojom kreativnom stranom - Iskoristite malo vremena u danu da se povežete sa svojom kreativnom stranom i istražite sopstveni talenat. Pronalaženje kreativnosti može ojačati vaš duh i omogućiti vam da date najbolje od sebe. Bilo da slavite Međunarodni dan žena sa svojom porodicom, prijateljima ili sami, postoji mnogo zabavnih "uradi sam" projekata, trikova i aktivnosti u kojima možete izraziti svoju kreativnost.

4. Provedite vreme sa svojim omiljenim damama - Da li postoji lepši poklon od vremena koje poklanjamo dragim ljudima. Pokažite svojoj omiljenoj dami, bilo da je to mama, prijateljica, sestra, koleginica, koliko vam je stalo do nje. Provedite divan dan zajedno i uživajte u energiji koju donosi 8. mart.

5. Saznajte više o uticajnim ženama - Pročitajte biografiju nekih od najuticajnijih žena koje su se borile za ženska prava i napravile veliku promenu u svetu.

6. Angažujte se u nekom ženskom pokretu ili organizaciji - Postoje brojni načini na koje možete pomoći mnogim ženama i učiniti da 8. mart bude zaista praznik pravde, solidarnosti i ženske moći.

7. Dekorišite kuću - Unesite u svoj dom atmosferu 8. marta! To ne mora biti samo cveće, već možete napraviti autentičnu dekoraciju koja će učiniti da se ovog dana osećate posebno u svom domu. Boje Međunarodnog dana žena su ljubičasta (označava pravdu i dostojanstvo), zelena (simbolizuje nadu) i bela ( čistoću).

8. Posadite biljku ili cvet u svom domu ili bašti - Umesto da kupujete cveće, možete ga posaditi na 8. mart, zamisliti želju tokom sadnje koja je vezana isključivo za vas, a onda posmatrati kako vaš cvet vremenom raste. Želimo vam da sa njim rastu i vaše šanse za ostavrenje svega što ste zamislile!

Srećan 8. mart!

Izvor: Sensa