Sve što nam je u životu potrebno nalazi se u nama. Naša snaga, volje, motivacija, doslednost... To su već dobre osnove da budemo uspešni. Ako želimo da se obogatimo, ključno je da vredno radimo, ali na putu do blagostanja mnogo mogu da nam pomognu promene, pre svega nas samih, odnosa koji imammo prema novcu, prema sebi i prema bogatstvu. Mnogi, iako ga žele,  podsvesno misle da ne zaslužuju da budu bogati, da je on rezervisan samo za odabrane ili se plaše da im to neće doneti sreću...

Evo kojih 5 stvari treba da uradite svakog dana kako biste u svoj život privukli blagostanje:

1. Ustanite ranije nego što obično činite

Celog života su nam govorili da “ko rano rani, dve sreće grabi“ i to nije bez razloga. Naravno, samo rano buđenje uz sedenje kod kuće neće doprineti vašem blagostanju, ali ono predstavlja uslov da imate dobar i produktivan dan. Da napravite dobar plan, ispalnirate ciljeve, da se fokusirate.

2. Postavite svoje ciljeve putem vizuelizacije

Smiren um je kao prazan list papira na kome možete da nacrtate ono što želite da vidite u životu. Tokom tih jutarnjih minuta, fokusirajte se na to kako izgleda vaš idealan život i kako je novac deo njega. Zamislite sebe kako imate to što želite, kako izlgedate u tom tretnutku, s kim ste , šta radite… Zamislite jasno sebe u svom novom životu. I to radite svakog jutra.

3. Obucite se za bogatstvo koje želite

Ako nosite odeću u kojoj se osećate dobro i moćeno, to će vam dati samopouzdanje. Isto tako, vaša pojava ima uticaja na druge ljude. Kada vas ljudi vide obučenu na način na koji pretpostavljaju da se oblače bogati, uticajni i odlučni ljudi, onda pretpostavljaju da ste jedan od njih. To je lak način da izgledate organizovano, uspešno i bogato - čak i ako to još niste. Ali ključno je da se ponašate kao da jeste.

4. Napravite mantru za novac

Važno je da osim dobrog plana, postavljenih ciljeva i vizuelizacije, svakog dana izgovarate mantre. Ključno je da u njih verujete. Izgovarajte ih svakog jutra:

- Privlačim bogatstvo.

- Pronalazim nove mogućnosti da zaradim novac.

- Ne postoji ograničenje koliko novca mogu da zaradim.

- Svakog dana privlačim sve više novca.

- Zaslužujem obilje.

Mantrefokusiraju vaš nesvesni um i šalju energiju u univerzum koja će biti vraćena. Time se aktivira zakon privlačenja- ako mislite dobro i pozitivnom tako će vam se i vratiti.

5. Oslobodite se zavisti i ljubomore

Zavist je želja da imamo ono što neko drugi ima, a ljubomora je strah da ćete izgubiti ono što imate. Da biste se borili protiv ovih osećanja, potrebno je da ih se oslobodite. Neka vam cilj ne bude zgrtanje novca, gomilanje samo da biste ga imali. Ne zaboravite da prava sreća nije u novcu. Stoga nemojte da gledate druge nego sebe. Ne upoređujte se sa njima, ne takmičite se. Budite zahvalni na onome što imate i na taj način ćete privući obilje.

Iako ovi rituali neće učiniti da se novac magičnim štapićem legne na vaš račun, oni mogu da vas usmere na pravi put ka bogatstvu. Potrebno je da promenite način razmišljanja i da otvorite svoj um. Mislite dobro i dobro će vam se vratiti.

Izvor: Sensa