Leptiri su živopisni i slobodni, skoro da ne postoji osoba koja se ne oduševi kada ih vidi. Simbolički, najčešće se povezuju s procesom transformacije i ponovnog rođenja. Od gusenice do leptira, proces te metamorfoze oduvek izaziva divljenje. Prema nekim tumačenjima, leptiri nam pokazuju kako možemo da proniknemo u sebe kako bismo odbacili stare oblike i preobrazili se, ponovo izgradili i evoluirali.

Leptiri su takođe podsetnik na važnost poverenja, kao deo suštinskog procesa rasta i obnove. Ako često vidite leptira, to nosi određenu poruku univerzuma- može biti znak da ste usred procesa transformacije ili vas univerzum podstiče da napredujete.

Beli leptiri, kao i svaki drugi, imaju veze s temama preobražaja, ali je bela boja simboliše još neka značenja- ukazuje na nebo i zagrobni život, povezuje se s beskonačnim i sa svežim počecima, novim životom nakon smrti. Takođe, povezuje se s anđeoskim krilima, lakoćom i oslobađanjem od tereta.

Kako što leptiri lebde na vetru, tako i mi možemo da levitiriamo, tj. da naučimo kako da procesuiramo mračne i teške stvari koje doživljavamo i da se krećemo kroz život na načine koji su usklađeni sa našim duhom ili višim ja.

Ako često viđate bele leptire, od vas zavisi kako ćete tu poruku shvatiti. Ako vam leptir, na primer, nudi osećaj ugodnosti i prijatnosti, ne morate ništa učiniti kad ga vidite. Oni mogu da vas podstaknu da napredujete i da se razvijate. Međutim, ako ste prolazili kroz vreme teškoća ili tuge, u tom slučaju, beli leptiri mogu da vas ohrabre da se sukobite sa svojom tamom. Suočavanje s bolom nas plaši, ali samo kada to osetimo na svojoj koži moći ćemo da dostignemo stadijum u kome nas to više ne dotiče i na taj način se isceljujemo, lečimo.

Izvor: Sensa/ sensa.hr