U odnosima uvek treba izbegavati igrice - posebno kada je reč o ljubavi. Neodgovaranje na poruke ili na pozive, ili izbagavanje prvog kontakta, jeste jedna od najčešćih igrica usled zablude da ovako podgrevate interesovanje druge osobe. Kada je komunikacija u odnosu otvorena i iskrena, kada govorimo o svojim osećanjima i drugoj strani jasno dajemo do znanja da nam znači, sve postaje mnogo jednostavinije, lakše i drugoj osobi pokazuje da zaista mislimo na nju i želimo kontakt sa njom.

Sigurno vam se nekad dogodilo da nekoj osobi stalno prvi šaljete poruke ili je zovete prvi na sastanak, a onda se pitate da li ta osoba zaista želi sa vama kontakt jer vas se prva nikada ne seti. Neki ljudi su stidljivi, ponekad nemaju vremena, ali opet misle na vas. Najbolji način da saznate da li je nekoj osobi stalo do kontakta sa vama, najbolje je da sa njom o tome otvoreno popričate.

Međutim, ako nemate hrabrosti da pričate o tome, jedan od načina jeste da prestanete da inicirate komunikaciju sa osobom koja vam se već duže vreme prva ne javlja. Moguće je da osoba neće odmah pisati jer je navikla da inicirate komunikaciju, zato budite strpljivi. Ali, ako vam se osoba ne javlja već duže vreme, ne pita vas "kako ste" ili se ne informiše o vama, to može da znači da ovoj osobi niste toliko važni koliko ste mislili.

Ukoliko se ovo dogodi, važno je da osvestite da to nije vaš poraz. Važno je da imamo pozitivno okrženje i ljude koji nas podržavaju, podstiču na rast i pokazuju interesovanje za nas, naš život, sreću, osećanja i probleme. U odnose ulažemo puno energije i vremena, zato ljude koji vam ne pružaju ništa, a uzimaju sve, zaista ne morate imati u krugu bitnih osoba u svom životu.

Zaslužujete ljude koji će biti jednako posevećeni razvoju odnosa kao i vi, to su oni koji ljubav vraćaju ljubavlju, znaju koliko je važna zahvalnost i srećni su što vas imaju u svom životu.

Izvor: Sensa