U kineskoj tradiciji postoji drevna tehnika "čitanja" lica, a u njoj veliku ulogu ima i položaj mladeža. Veruju da mesto na kojem se nalazi mladež može otkriti nešto novo o karakteru osobe, njenim željama, ambicijama, ali i budućnosti.

Mladež u blizini oka se u većini kultura naziva mladežom lepote, a evo šta znači prema kineksom starom verovanju:

Mladež na obrvi ukazuje na sreću, bogatstvo i dugovečnost. Ovakvi ljudi su ozbiljni, odgovorni, dobrodušni, raspoloženi i talentovani za posao. Takođe, onmože ibiti i sombol osobe sa razvijenom empatijom, saosećajne ličnosti koaj je spremna da pomogne drugima.

Mladež na gornjem kapku - Ovo su osobe koje izuzetno cene slobodu. Veruje se da ova osoba zna kako da iskoristi priliku i da ima mogućnost za razvoj.

Mladež na donjem kapku - Ovo su osobe koje mogu biti često zabrinute ali imaju bogat porodičan život. U ljubavi se mogu suočiti sa brojnim izazovima, pogrešnim izborima, ali kada jednom pronađu pravu osobu za sebe, živeće ljubav u punom sjaju.

Mladež na spoljašnjem uglu oka - Takav mladež sugeriše da je osoba veoma šarmantna i da ima dosta sreće u ljubavi tokom života. Takođe, ukazuje i na uspeh u karijeri koji može biti povezan i sa porodičnim životom. Žene sa ovakvim mladežom su privlačne, mudre i harizmatične.

Izvor: Sensa