Izazovi, nedaće, teški trenuci - život nas često neprijatno iznenadi ovakvim trenucima. Ali to je život, i treba da osvestimo da smo mi njegovi kreatori,da uvek možemo da ga menjamo, usavršavamo, izmenimo njegov pravc. O tome govori i citat poznatog mistika Oša - posebno će biti vredan za one koji su izgubili veru u sreću.

"Svet je kao eho u planinama. Ako bacimo ljutnju na njega, ljutnja se vraća. Ako dajemo ljubav, ljubav se vraća."

Ovo je verzija poznate izreke "Šta zračiš, to privlačiš"!

Kada se nađete u izazovnoj situaciji, uvek za to preuzmite odgovornost. Nemojte kriviti stalno druge - vlasti, šefove, roditelje, partnera, kolege... Traganje za krivcem može učiniti da na trenutak situacija izgleda lakše, ali to neće rešiti vaš problem. Promenite svoj svet, počevši od sebe. Pozitivne promene unutar vas odraziće se dobro i na vaš život.

Ako niste zadovoljni onim što sada imate, procenite put kojim ste došli do ovoga. Pogledajte svoje greške, učite iz njih. Važno je da se prilagodite ljubavi, pozitivnom, pozitivnoj razmeni vrednosti sa svetom oko sebe, ali i da radite na lepim vibracijama u vama.

- češće razmišljati o dobrim stvarima

- počnite da posmatrate dobre stvari kod drugih ljudi

- očekujte dobre stvari od novih događaja

- ponašajte se ljubazno prema drugima, ali i prema sebi

- svakog dana se podsetite stvari na kojima ste zahvalni

Ukoliko posmatrate život i svet kroz naočare ljubavi i optimizma, shvatićete da zrak Sunca postoji i u najoblačnijim danima.

Izvor: Sensa