Postoje trenuci u životu kada osećamo nezadovoljstvo, nedostatak energije, nismo motivisani, ili se odjednom svi problemi svale na nas. Želite nešto da promenite, ali jednostavno nemate snage, hrabrosti ili se iznova ponavljaju stare greške.

Jedan citata Paula Koelja otkriva šta treba da preduzmete:

"Ako razvijete jednu stvar, onda se menja sve što je okolo."

Šta to znači?

Kada se posvetite onome u čemu vidite svetlu tačku, kada se fokusirate na oblast života u kojoj postoje šanse za razvoj, moguće je da će se i ostale stvari srediti. Mnogo je lakše, gledajući ovaj pozitivan primer, poboljšati stvari u drugim sektorima.

Jedan mali događaj može izazvati velike promene u budućnosti. Zato napravite jedan korak, makar minimalan napor, da ostvarite ono što želite. Iako vam to izgleda beznačajno, može doneti rezultate.

Fokusirajte se na jednu stvar, a ne na više, pa kada tu dobijete rezultate, imaćete više snage i motivacije da napravite dobre stvari u ostalim poljima života. U ovakvim situacijama važno je da na nešto posmatrate sa pozitivnim duhom - to je neka vrsta sidra ili svetionika koji vas može povezati sa srećom, radošću, koji će postati simbol pozitivne transformacije u životu.

Na primer, uradite promene na poslu, pa se mogu dogoditi promene u finansijama, pa u domu, porodici, pa onda u ljubavi i prijateljstvu... Sve u životu je jako povezano, jedno pokreće drugo. Aktivirajte se!

Izvor: Sensa